Binance καταχωρεί και τέταρτη νομική οντότητα στην Ιρλανδία

Ο παγκόσμιος γίγαντας συναλλαγών κρυπτονομισμάτων Binance επεκτείνει το ιρλανδικό εταιρικό του δίκτυο, έχοντας ήδη εγγράψει τρεις ακόμη εταιρείες εκεί.

Μετά από χρόνια αποκεντρωμένων λειτουργιών, το μεγαλύτερο κρύπτο-ανταλλακτήριο Binance, έχει εδραιώσει την εταιρική του παρουσία στην Ιρλανδία, εξαιτίας της κινεζικής καταστολής και της συνεχούς κανονιστικής πίεσης. Σύμφωνα με άρθρο του ιστότοπου ενημέρωσης Irish Independent, το μεγάλο ανταλλακτήριο Binance έχει καταχωρήσει και την 4η νομική οντότητα του στην Ιρλανδία.

Το Binance πρόκειται να εγκατασταθεί σε ένα παγκόσμιο κεντρικό γραφείο για να μετριάσει τα ρυθμιστικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει. Ο Changpeng “CZ” Zhao, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Binance, δήλωσε στις 19 Νοεμβρίου ότι είχε επιλέξει μια τοποθεσία για τα κεντρικά της γραφεία.

Ο όμιλος, ο οποίος πέρυσι κατέγραψε την πρώτη του οντότητα στην Ιρλανδία – τη ‘Binance (Ireland) Holdings’, έχει εγγράψει τρεις ακόμη εταιρείες στη χώρα τις τελευταίες 10 ημέρες. Έως τον Σεπτέμβριο υπήρχαν στην Ιρλανδία τρεις εταιρείες συνολικά: η ‘Binance (APAC) Holdings’, η ‘Binance (Υπηρεσίες) Συμμετοχών’ και η ‘Binance Technologies’. Ως διευθυντής των παραπάνω εταιρειών αναφέρεται ο Changpeng Zhao, ο οποίος υπέγραψε τα επίσημα έγγραφα στις 10 και 13 Σεπτεμβρίου. Τώρα η 4η οντότητα, θα εντοπίζεται στην ίδια γεωγραφική τοποθεσία και θα ονομάζεται ‘Binance Exchange (Ie)’.

Τον Οκτώβριο, ο Zhao είχε επιβεβαίωσε στο Reuters ότι το Binance εξετάζει την Ιρλανδία για την παγκόσμια έδρα της. Αλλά τον Νοέμβριο, σύμφωνα με μια συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα ‘Les Echos’, ο Zhao αποκάλυψε επίσης τα σχέδιά του για γραφεία στη Γαλλία: «Η Γαλλία θα ήταν μια ‘φυσική’ επιλογή για μια περιφερειακή, και ίσως ακόμη και παγκόσμια, έδρα».

Η ρυθμιστική πίεση

Το ανταλλακτήριο Binance έχει δεχτεί ρυθμιστική πίεση από αρχές παγκοσμίως -από Ιαπωνία έως και το Ηνωμένο Βασίλειο, ακόμη από και τη φιλική προς τα κρυπτονομίσματα αρχή της Σιγκαπούρης.

Η Ιρλανδία είναι μια ευνοϊκή τοποθεσία για ευρωπαϊκές, αλλά και αμερικανικές εταιρείες, εν μέρει χάρη στους χαμηλούς φόρους. Ωστόσο, το Δουβλίνο, μετά από κυβερνητική απόφαση, θα αυξήσει τους φόρους για τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες στο 15% από 12,5%.

OT Originals

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο