Τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη (Drones)  είναι πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας, χωρίς να αποτελεί ‘κοινή γνώση’.

Από την καθημερινότητα έως την ασφάλεια και την πολεμική χρήση τους τα Ιπτάμενα Συστήματα Χωρίς Άνθρωπο διεισδύουν όλο και πιο γρήγορα στη ζωή μας.

Τους τρόπους που αυτό συμβαίνει, τα αναδυόμενα θέματα, τις απειλές, τις ευκαιρίες, τα θέματα ιδιωτικότητας αλλά και γενικότερα την επέλαση της τεχνολογίας σε όλους τους τομείς της ζωής μας, εξετάζει μία σειρά εκδόσεων του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας που καταπιάνεται με την Ποιοτική Επικοινωνία και Τεχνολογία.

Mε συγγραφέα τον Παναγιώτη Αποσπόρη, διδάσκοντα του Ινστιτούτου, Σμήναρχο (Ιπτάμενο), επικεφαλής εκπαίδευσης της Σχολής Ικάρων, με τεχνολογική μετεκπαίδευση στην Αμερική και υποψήφιο διδάκτορα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το “Βιβλίο των Drones” παρουσιάζεται την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου στις 18:00 στο Πολεμικό Μουσείο, με την σύμπραξη διακεκριμένων πανεπιστημιακών και μελών της αμυντικής βιομηχανίας και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Προλογίζει ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, καθηγητής Δρ. Ανδρέας Μπουντουβής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia
Ευρωπαϊκές Τράπεζες – Με πιο χαλαρά κριτήρια ο δανεισμός των επιχειρήσεων – Διατηρούν ρευστότητα για δανεισμό
Academia |

Ευρωπαϊκές Τράπεζες – Με πιο χαλαρά κριτήρια ο δανεισμός των επιχειρήσεων – Διατηρούν ρευστότητα για δανεισμό

Παρά τα σημεία συμφόρησης στην προσφορά, οι Ευρωπαϊκές τράπεζες διατηρούν μια ισορροπημένη άποψη για τους πιστωτικούς κινδύνους τους, λόγω της οικονομικής ανάκαμψης τα δύο τελευταία τρίμηνα και της συνεχιζόμενης στήριξης από τις νομισματικές, δημοσιονομικές και εποπτικές αρχές

Δείκτης ανάκαμψης – Πτωτική πορεία για 4η συνεχή εβδομάδα
Academia |

Δείκτης ανάκαμψης – Πτωτική πορεία για 4η συνεχή εβδομάδα

Η περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα μπορούσε να παρεμποδίσει το ρυθμό οικονομικής ανάκαμψης και να οδηγήσει σε αναθεώρηση των προβλέψεων ανΆπτυξης για το 4 τρίμηνο του 2021 προειδοποιεί το τμήμα Ερευνών του e-learning του ΕΚΠΑ στις εκτιμήσεις του που δημοσιεύει αποκλειστικά κάθε Δευτέρα ο ΟΤ.

Δείκτης ανάκαμψης – Ο κορωνοϊός αποτελεί «σαράκι» της ανάπτυξης
Academia |

Δείκτης ανάκαμψης – Ο κορωνοϊός αποτελεί «σαράκι» της ανάπτυξης

Οι πιθανές αυξήσεις στα κρούσματα της πανδημίας παραμένουν ένας βασικός αρνητικός κίνδυνος και η περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα μπορούσε να παρεμποδίσει το ρυθμό οικονομικής ανάκαμψης προειδοποιεί το τμήμα Ερευνών του e-learning του ΕΚΠΑ στις εκτιμήσεις του που δημοσιεύει αποκλειστικά κάθε Δευτέρα ο ΟΤ.

Πράσινη Λογιστική και Κλιματική Πρόκληση
Academia |

Πράσινη Λογιστική και Κλιματική Πρόκληση

Για τη μέτρηση της πράσινης ανάπτυξης, θα είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη πρόσθετα κριτήρια όπως η βιωσιμότητα, ο σεβασμός στο περιβάλλον, η ευτυχία ή η ευημερία. Η πράσινη λογιστική θα μπορούσε να είναι η απάντηση