Σημαντική κέρδη καταγράφουν σήμερα Δευτέρα, το  Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα, με την αγορά να ανακάμπτει από το απότομο sell-off στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

Η τιμή του bitcoin ανέβηκε σχεδόν 6% τις τελευταίες 24 ώρες στα 57.373 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Coin Metrics. Άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία αυξήθηκαν επίσης, με το Ether να σκαρφαλώνει 7% στα 4.331 δολάρια και το XRP να αυξάνεται κατά 6% στα 98 σεντ περίπου.

Ο Vijay Ayyar, επικεφαλής Ασίας-Ειρηνικού στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Luno, σχολίασε στο CNBC ότι οι πρώτες αναφορές ότι η νέα παραλλαγή Οmicron έχει ηπιότερα συμπτώματα , δίνουν ώθηση στην αγορά.

«Βλέπουμε ότι η παραλλαγή είναι δυνητικά πιο αδύναμη όσον αφορά τα συμπτώματα στην πρώιμη ανάλυση, γεγονός που ενίσχυσε την επιστροφή στην αγορά», είπε ο Ayyar.

Το Bitcoin την περασμένη εβδομάδα βυθίστηκε στα 53.549 δολάρια , το χαμηλότερο επίπεδό του από τις αρχές Οκτωβρίου, εν μέσω ενός ευρύτερου ξεπουλήματος σε μετοχές και άλλα πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία λόγω των φόβων για τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο υποχώρησε για λίγο περισσότερο από 20% από το πρόσφατο υψηλό όλων των εποχών των σχεδόν 69.000 δολαρίων, εισερχόμενο και επίσημα στην επικράτεια της bear market. Οι bear markets συνήθως ορίζονται από πτώση 20% και περισσότερο από τα πρόσφατα υψηλά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News