To Coinstore, γνωστό ψηφιακό ανταλλακτήριο με έδρα την Σιγκαπούρη, ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ινδία σε μια συγκυρία που η κυβέρνηση της χώρας προετοιμάζει το νομικό της οπλοστάσιο για να απαγορεύσει τα περισσότερα κρυπτονομίσματα.

Το Coinstore  εγκατέστησε την  διαδικτυακή πλατφόρμα του και σχεδιάζει να λειτουργήσει υποκαταστήματα στη Μπανγκαλόρ, το Νέο Δελχί και τη Βομβάη, τα οποία θα λειτουργήσουν ως βάση της στην Ινδία για μελλοντική επέκτασή της, σύμφωνα με δηλώσεις της διοίκησή της.

«Με σχεδόν το ένα τέταρτο του συνόλου των ενεργών χρηστών μας να προέρχεται από την Ινδία, ήταν λογικό να επεκταθούμε στην αγορά», δήλωσε στο Reuters ο Τσαρλς Ταν, επικεφαλής μάρκετινγκ στο Coinstore. Απαντώντας στην ερώτηση γιατί εγκαταστήθηκαν στην Ινδία, παρά την επικείμενη καταστολή των κρυπτονομισμάτων ο Ταν υποστήριξε πως «Υπήρξαν ανατροπές σε πολιτικό επίπεδο, αλλά ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα είναι θετικά και είμαστε αισιόδοξοι ότι η ινδική κυβέρνηση θα δημιουργήσει ένα υγιές πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα .»

Τα κυβερνητικά σχέδια 

Η κυβέρνηση του Νέου Δελχί σχεδιάζει να αποθαρρύνει τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα με σημαντική επιβάρυνση στα κέρδη κεφαλαίου και άλλους φόρους, δήλωσαν δύο πηγές στο Reuters νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Επιπλέον, έχει ότι θα επιτρέψει μόνο σε ορισμένα κρυπτονομίσματα να προωθήσουν την τεχνολογία και τις χρήσεις της, σύμφωνα με τη νομοθετική ατζέντα της χειμερινής περιόδου.

Ο σχεδιασμός του Coinstore 

Το Coinstore σχεδιάζει να προσλάβει περίπου 100 υπαλλήλους στην Ινδία και να δαπανήσει 20 εκατ. δολάρια για μάρκετινγκ, προσλήψεις και ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που σχετίζονται με κρυπτογράφηση για την ινδική αγορά. Σχεδιάζει επίσης να επεκταθεί στην Ιαπωνία, την Κορέα, την Ινδονησία και το Βιετνάμ

Το Coinstore είναι το δεύτερο παγκόσμιο ανταλλακτήριο που εισήλθε στην Ινδία τους τελευταίους μήνες, ακολουθώντας τα βήματα τoυ CrossTower που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του κλάδου υπάρχουν 15 έως 20 εκατομμύρια επενδυτές κρυπτονομισμάτων στην Ινδία, με διακράτηση crypto περίπου 400 δισ. ρουπιών,  5,33 δισ. δολάρια.

Η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο, του Bitcoin, έχει υπερδιπλασιαστεί από την αρχή του τρέχοντος έτους, προσελκύοντας πλήθος Ινδών επενδυτών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto