
Ο Καρλ Λάγκερφελντ γοητεύει για περισσότερο από μισό αιώνα. Φιγούρα-κλειδί στη βιομηχανία ειδών πολυτελείας, μετέτρεψε το όνομά του και την εμφάνισή του σε brand.
View this post on Instagram
Ο οίκος Sotheby’s αποτίει φόρο τιμής σε αυτήν την ιδιοφυΐα με την πώληση πάνω από 1000 αντικειμένων από τις κατοικίες του στη Γαλλία και το Μονακό, παρουσιάζοντας μια ανθολογία του προσωπικού του γούστου αλλά και της ζωής και της καριέρας του.
Διαβάστε επίσης: Sotheby’s – Στο «σφυρί» δύο τιάρες της Ιωσηφίνας Βοναπάρτη για 680.000 δολάρια [Photos]
Μοιρασμένες ανάμεσα στο Μονακό, το Παρίσι και την Κολωνία, τα προσωπικά του αντικείμενα, αφηγούνται την ιστορία του couturier, του συλλέκτη, του διακοσμητή και του φωτογράφου.
View this post on Instagram
Ένας αχόρταγος συλλέκτης, ο Καρλ Λάγκερφελντ δημιούργησε τολμηρούς εσωτερικούς χώρους σε όλη του τη ζωή.
Επέλεξε το πολύχρωμο και παιχνιδιάρικο ιταλικό σχέδιο του γκρουπ του Μέμφις, στιλ που είχε ερωτευτεί τη δεκαετία του 1980. Στη συνέχεια στράφηκε στις γαλλικές διακοσμητικές τέχνες του 18ου αιώνα, τις οποίες θεωρούσε ιδανικό κομψότητας και φινέτσας.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ήταν εξίσου παθιασμένος με το Art Deco, το οποίο περιέγραψε ως τις ρίζες «αυτής της νεωτερικότητας που αναζητώ ακούραστα».
View this post on Instagram
Τα τελευταία είκοσι χρόνια της ζωής του, αγάπησε το μοντέρνο σχέδιο από πρόσωπα όπως ο Mark Newson, ο Martin Szekely και ο Ronan και ο Erwan Bouroullec, με τους οποίους δημιούργησε ένα νέο φουτουριστικό εσωτερικό στην αυγή της 3ης χιλιετίας. Η τελευταία του κατοικία στη Louveciennes ήταν απροσδόκητα διακοσμημένη με στυλ που αφορούσε τη Γερμανία της δεκαετίας του 1920, με έπιπλα σχεδιασμένα από τον Bruno Paul και αφίσες από τις γερμανικές διαφημίσεις των αρχών του 20ου αιώνα.
Οι πωλήσεις περιλαμβάνουν επίσης πολλές προσωπικές «παρτίδες» με τον Καρλ Λάγκερφελντ – από το πορτρέτο του από τον Takashi Murakami μέχρι τις κούκλες Tokidoki – καθώς και προσωπικά αντικείμενα του σχεδιαστή. Αυτά περιλαμβάνουν μπολ στολισμένα με την εικόνα της γάτας του Choupette, ένα Jeff Koons Balloon Venus, τρεις Rolls Royce, τα εμβληματικά δερμάτινα είδη Mitaines που φορούσε συνεχώς τα τελευταία 20 χρόνια και μια επιλογή από σακάκια κοστουμιών από τους Dior, Saint Laurent, KL, Comme des Garçons και Martin Margiela.
Δείτε το βίντεο


Latest News

Το mega deal της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Formula 1
Η τολμηρή κίνηση του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ και η πιθανή πρόσληψη του μηχανικού της Mercedes F1, Μίκαελ Σανσόνι

Άνοδος του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος στο πρώτο τρίμηνο του 2025 - Τι δείχνουν τα στοιχεία ΕΑΣΕ και ICAPCRIF
Το πρώτο τρίμηνο του 2025 ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP CRIF-CEO General Index) σημείωσε πτώση στις 146 μονάδες έναντι 160 το προηγούμενο τρίμηνο

Η UEFA ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές στο Champions League – Όλα τα δεδομένα
Ποιες επιπρόσθετες αλλαγές εξετάζει η UEFA για το Champions League, μετά το νέο φορμάτ και τη League Phase.

Θανόπουλος στον ΟΤ: «Γινόμαστε 100% αυτόνομοι ενεργειακά - Τα σχέδια στο delivery»
Ο πρόεδρος της εταιρείας Θανόπουλος, Τέλης Θανόπουλος, μιλάει στον ΟΤ για την πρόσφατη επένδυση σε ΑΠΕ, τη σημασία του Q-Commerce στον κλάδο των τροφίμων και τα επόμενα σχέδια της αλυσίδας

Νέος πρεσβευτής της Chanel ο ράπερ Κέντρικ Λαμάρ
Η σχέση του Κέντρικ Λαμάρ με τον οίκο ξεκίνησε το 2023, όταν παρευρέθηκε στο Met Gala το οποίο είχε ως θέμα «Karl Lagerfeld: A Line of Beauty».

Ο Τι Τζέι Σορτς, οι 450.000 στην Παρί και το «χρυσό» συμβόλαιο που ψάχνει στην αγορά
Ο Τι Τζέι Σορτς απασχολεί τη… μισή Euroleague, μετά την καταπληκτική σεζόν με την Παρί – Πόσα χρήματα παίρνει στη γαλλική ομάδα και πόσα αναμένεται να βρει στην αγορά…

Ποια επαγγέλματα «ανθούν» στην αγορά εργασίας - Τι δείχνει έρευνα του ΙΟΒΕ
Η απασχόληση κερδίζει έδαφος με την αγορά εργασίας στην Ελλάδα να βελτιώνεται αλλά παραμένουν δομικές προκλήσεις

GenZ: Ένας στους δύο σκέφτεται να αλλάξει δουλειά
Ενώ η GenΖ στη Γερμανία θέλει να αλλάζει θέση εργασίας, οι Boomer μένουν δεκαετίες στον ίδιο εργοδότη, αναφέρει η Deutsche Welle

Warner Bros και DC τιμούν την 87η επέτειο του Superman
Η ταινία «Superman» του Τζέιμς Γκαν, μία από πολυαναμενόμενες ταινίες του καλοκαιριού, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 11 Ιουλίου

Επίσημο: Ο Ντιαλό ανανέωσε για τρία χρόνια με τη Μονακό
Ο Άλφα Ντιαλό παραμένει και επίσημα στο Μόντε Κάρλο, καθώς η Μονακό ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του για τα επόμενα τρία χρόνια.