Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων που αναφέρονται στις πλατφόρμες Coinbase Global και CoinMarketCap.com … τρελάθηκαν για λίγες ώρες την Τρίτη, με πολλά token να παρουσιάζουν αστρονομικά κέρδη, κάνοντας τους χρήστες να πανηγυρίζουν – πρόσκαιρα… – βλέποντας τα τεράστια απροσδόκητα «κέρδη» τους και άλλους να αναρωτιούνται τι συνέβη.

Το ζήτημα επιλύθηκε λίγο αργότερα όπως ανέφερε το CoinMarketCap.com σε ανακοίνωσή του.

Το Coinbase, η μεγαλύτερη πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων των ΗΠΑ, με ανάρτησή του στο Twitter, δήλωσε ότι το σφάλμα δεν επηρέασε καθόλου τις συνολικές συναλλαγές και τις τελικές τιμές και ζήτησε συγγνώμη για τη σύγχυση που δημιουργήθηκε.

Τεχνικές δυσλειτουργίες μαστίζουν εδώ και καιρό τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, με πολλές πλατφόρμες να αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα με την επεξεργασία των συναλλαγών τους, κατά τη διάρκεια περιόδων υψηλής δραστηριότητας.

Επιπλέον το στοιχείο της ανωνυμίας καθιστά πιο δύσκολη την αντιμετώπιση από χάκερς και κλέφτες. Ωστόσο η CoinMarket διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν αποδείξεις πως το χθεσινό τεχνικό σφάλμα δεν προκλήθηκε από εξωτερικό παράγοντα.

Το CoinMarketCap προσπάθησε να διασκεδάσει το όλο συμβάν με διάφορες αναρτήσεις στο Twitter. “Πώς είναι να αισθάνεσει τρισεκατομμυριούχος για λίγες ώρες” … τρόλαρε τους χρήστες.

Κάποιο χρήστες είπαν ότι παραλίγο να πάθουν «καρδιακή προσβολή» όταν είδαν τις μη φυσιολογικές τιμές. Κάποιοι αστειεύτηκαν επίσης ότι οι διογκωμένες τιμές έδειξαν πού θα είναι τα κρυπτονομίσματα το 2026.

Κάποιοι πάντως δεν θεώρησαν ότι το σφάλμα ήταν αστείο. «Αν συνεχίσει να συμβαίνει, οι άνθρωποι θα πάνε αλλού για δεδομένα», δήλωσε ο Aaron Brown, επενδυτής κρυπτονομισμάτων που αρθρογραφεί στο Bloomberg Opinion.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto