Ο επικεφαλής της Tesla, Ιλον Μασκ δήλωσε την Τρίτη ότι η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα δεχτεί το dogecoin ως μέσο πληρωμής για κάποια προϊόντα σε δοκιμαστική βάση, εκτινάσσοντας την αξία του κρυπτονομίσματος που βασίζεται σε meme έως και 24%.

«Η Tesla θα προσφέρει τη δυνατότητα αγοράς κάποιων προϊόντων της με Doge και θα δούμε πώς θα πάει», είπε ο Μασκ σε tweet του.

Το Dogecoin, δημοφιλές στους ιδιώτες επενδυτές, κέρδισε έως και 0,20 δολάρια μετά το tweet. Τα tweets του Μασκ για το κρυπτονόμισμα, συμπεριλαμβανομένου αυτού όπου το αποκάλεσε «κρυπτονόμισμα του λαού», βοήθησαν το νόμισμα meme να εκτιναχθεί στα ύψη κατά 5.859% τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία από τον ιστότοπο Coinbase.

Ο Μασκ δεν διευκρίνισε ποια εμπορεύματα, τα οποία ξεκινούν από 50 δολάρια και φτάνουν έως και 1.900 δολάρια, θα μπορούσαν να αγοραστούν με dogecoin.

Η Tesla πουλά ρούχα, ζώνες και μίνι μοντέλα των οχημάτων της, καθώς και ιδιόμορφα αντικείμενα περιορισμένης έκδοσης, όπως το «Cyberwhistle», το οποίο έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με το πολυαναμενόμενο όχημα της εταιρείας Cybertruck. Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα τετράτροχο ποδήλατο «Cyberquad» για παιδιά, το οποίο επίσης έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με το πιο πάνω όχημα.

Το Cybertruck της Tesla

Ο Μασκ, υποστηρικτής των κρυπτονομισμάτων, έχει συχνά υποστηρίξει το dogecoin και δήλωσε ότι είναι καλύτερο για συναλλαγές, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Time, το οποίο τον ανακήρυξε «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2021 τη Δευτέρα.

Ο Μασκ είχε ρωτήσει τους χρήστες τον Μάιο εάν ήθελαν η Tesla να αποδεχθεί το dogecoin σε μια δημοσκόπηση στο Twitter. Είχε αποκαλέσει το dogecoin «φασαρία» κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας του στην κωμική τηλεοπτική εκπομπή «Saturday Night Live» τον Μάιο.

Ο Μασκ, ο οποίος έχει πάνω από 66 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter, έχει εμπλακεί ιδιαίτερα στη φετινή φρενίτιδα λιανικών συναλλαγών, κάνοντας tweet σχετικά με κρυπτονομίσματα και βοηθώντας στην εκτίναξη των τιμών τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto