Ανοδικά τελικά κατάφεραν να κινηθούν οι ευρωπαϊκοί δείκτες στην πρώτη συνεδρίαση μετά τα Χριστούγεννα, με τις συναλλαγές όμως να παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ίδιον της εορταστικής περιόδου. Επίσης, πολλές αγορές έμειναν κλειστές λόγω αργίας.

Ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε 0,5% στις 15.835 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε κέρδη 0,76% στις 7.140 μονάδες. Οι αγορές τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Ιρλανδία θα είναι κλειστές τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Σε επίπεδο τίτλων, αυτή που ξεχώρισε ήταν η Storskogen, η οποία κέρδισε 4%, μετά την ανακοίνωση ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά της LNS.

Οι καταλύτες της αγοράς παραμένουν οι ανησυχίες σχετικά με τους περιορισμούς του κορωνοϊού και την αυστηρότερη πολιτική των κεντρικών τραπεζών, με ενδείξεις ότι το βαριά μεταλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του ιού είναι πιο ήπιο από προηγούμενες παραλλαγές. Νέες μελέτες στη Νότια Αφρική και το Ηνωμένο Βασίλειο την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι η Omicron έχει μειωμένο κίνδυνο νοσηλείας και σοβαρής ασθένειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές