Υποχωρεί η τιμή του χρυσού τη Δευτέρα, σε μια υποτονική διαπραγμάτευση, καθώς ανακάμπτει το δολάριο και οι επενδυτές αναζητούν ασφαλείς τοποθετήσεις λόγω της παραλλαγής Όμικρον.

Η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση της τάξης του 0,2% στα 1,804,49 δολάρια η ουγγιά στις 13:26 ώρα GMT, παραμένει όμως στο υψηλότερο επίπεδο βδομάδας . Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης επίσης υποχώρησαν κατά 0,3% στα 1.806,50 δολάρια.

Παράγοντες της αγοράς εξηγούν ότι η έλλειψη ρευστότητας οφείλεται κατά κύριο λόγο στις κλειστές αγορές τα Χριστούγεννα. Οι ελαφρώς υψηλότερες αποδόσεις στα ομόλογα επίσης δημιούργησαν πίεση στο πολύτιμο μέταλλο, καθώς οι επενδυτές που αναζητούν πιο ασφαλείς τοποθετήσεις επιλέγουν τους ομολογιακούς τίτλους για τις αποδόσεις τους.

Επίσης στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές επικρατούν σταθεροποιητικές τάσεις, ενώ υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου στη σκιά των ανησυχιών για την παραλλαγή της Όμικρον και τις επιπτώσεις στην οικονομία.

«Ο χρυσός αντιμετωπίζει αντίσταση λίγο πάνω από τα 1.815 δολάρια… θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να διατηρήσει τα κέρδη σε αυτά τα επίπεδα εκτός εάν το δολάριο ΗΠΑ κινηθεί απότομα χαμηλότερα αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο Τζέφρει Χάλλει, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.

Το ασήμι σημείωσε πτώση της τάξης του 1,3% στα 22,65 δολάρια η ουγγιά , ενώ η πλατίνα υποχώρησε κατά  2,1% στα 953,94 δολάρια. Το παλλάδιο υποχώρησε κατά 0,4% στα 1.941,40 δολάρια η ουγγιά,  αφού άγγιξε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 23 Νοεμβρίου στα 1.962,50 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές