Ο Νόβακ Τζόκοβιτς καλείται να αποδείξει ότι έχει πραγματική ιατρική εξαίρεση από τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 όταν προσγειωθεί στην Αυστραλία, για να λάβει μέρος στο αυστραλιανό Open. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι «στο επόμενο αεροπλάνο για το σπίτι του», δήλωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον.

Ο Νο. 1 τενίστας του κόσμου ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έλαβε εξαίρεση για να παίξει στο τουρνουά Grand Slam στη Μελβούρνη και είπε ότι ταξιδεύει προς την Αυστραλία.

Το Tennis Australia και η κυβέρνηση της πολιτείας της Βικτώριας δήλωσαν ότι ο Τζόκοβιτς ήταν ένας από 26 αιτούντες που έλαβαν πράσινο φως για να εξαιρεθούν από τον εμβολιασμό, αλλά δεν είχε κάποια ειδική μεταχείριση στην ανώνυμη διαδικασία αίτησης.

«Περιμένουμε την παρουσίασή του και ποια στοιχεία θα μας δείξει για να το υποστηρίξει αυτό», είπε ο Μόρισον σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση μιας συνάντησης μεταξύ ηγετών πολιτειών της χώρας στην οποία προήδρευσε σχετικά με την αντιμετώπιση των επιπέδων ρεκόρ κρουσμάτων από COVID.

«Αν αυτά τα στοιχεία είναι ανεπαρκή, τότε δεν θα έχει διαφορετική μεταχείριση από κανέναν άλλον και θα είναι στο επόμενο αεροπλάνο για το σπίτι. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν ειδικοί κανόνες για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Κανένας απολύτως.», είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

Επικριτικά σχόλια

Η απόφαση να χορηγηθεί στον Τζόκοβιτς εξαίρεση για το τουρνουά προκάλεσε έντονη κριτική στην Αυστραλία, όπου περισσότερο από το 90% των ατόμων άνω των 16 ετών έχουν κάνει δύο δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19.

Η Μελβούρνη είχε το μεγαλύτερο σωρευτικό lockdown στον κόσμο για τον περιορισμό της COVID και ένα ξέσπασμα της παραλλαγής Όμικρον ανέβασε τον αριθμό των κρουσμάτων σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Tennis Australia, Κρεγκ Τάιλι, δήλωσε ότι η διαδικασία υποβολής αίτησης σε δύο στάδια ήταν εμπιστευτική και διευθύνεται από ανεξάρτητους ειδικούς. Όλες οι αιτήσεις αξιολογήθηκαν για να διασφαλιστεί ότι τυχόν εξαιρέσεις πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται από την Αυστραλιανή Τεχνική Συμβουλευτική Ομάδα για την Ανοσοποίηση (ATAGI).

Ο Τάιλι είπε ότι αυτοί οι λόγοι περιελάμβαναν προηγούμενη ανεπιθύμητη απόκριση σε εμβόλια, πρόσφατη σοβαρή χειρουργική επέμβαση ή μυοκαρδίτιδα ή πιστοποιημένα στοιχεία μόλυνσης από COVID κατά τους προηγούμενους έξι μήνες.

Ο Σέρβος, ο οποίος αρνήθηκε να αποκαλύψει την κατάσταση σχετικά με τον εμβολιασμό του, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι δεν ήταν σίγουρος αν θα συμμετείχε στο τουρνουά 17-30 Ιανουαρίου στη Μελβούρνη λόγω ανησυχιών σχετικά με τους κανόνες καραντίνας της Αυστραλίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι