
Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, απαντώντας κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό κανάλι RTVI στο ερώτημα, αν εξετάζεται γενικά το ενδεχόμενο της ανάπτυξης ρωσικών στρατιωτικών υποδομών στην Βενεζουέλα ή στην Κούβα, απάντησε λέγοντας: «Δεν θέλω να επιβεβαιώσω τίποτα ούτε επίσης να αποκλείσω τίποτα στην περίπτωση αυτή».
Παράλληλα ο Ριαμπκόφ δήλωσε ότι, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες προκαλέσουν την Ρωσία και συνεχίσουν να της ασκούν στρατιωτικές πιέσεις, η Ρωσία μπορεί να προβεί σε ενέργειες με το Πολεμικό Ναυτικό της. «Ο Ρώσος πρόεδρος επανειλημμένα έχει αναφερθεί μεταξύ άλλων και στο θέμα αυτό για το ποιες μπορεί να είναι οι ενέργειες, για παράδειγμα μέσω του ρωσικού Πολεμικού Στόλου, εάν τα πράγματα πάρουν εντελώς μια τροπή προς την κατεύθυνση των προκλήσεων έναντι της Ρωσίας και της περαιτέρω ενίσχυσης των στρατιωτικών πιέσεων σε εμάς εκ μέρους των ΗΠΑ» δήλωσε ο Ριαμπκόφ.
Παράλληλα επισήμανε ότι η Ρωσία θέλει να βελτιώσει την διμερή συμφωνία για την αποτροπή επικίνδυνων περιστατικών στην θάλασσα και στον αέρα, που ισχύει από το 1972, επισημαίνοντας ότι οι Αμερικανοί σε αντίθεση με πολλούς συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ κινούνται εξαιρετικά αργά, «με ρυθμούς χελώνας», στο ζήτημα αυτό.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το ενδεχόμενο εγκατάστασης ρωσικών πυραύλων στη Λατινική Αμερική σε σχέση με τις δηλώσεις Ριαμπκόφ, δήλωσε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Κούβα και η Βενεζουέλα είναι κυρίαρχα κράτη.
«Ως προς την Λατινική Αμερική και τα λοιπά: εκεί λέμε ότι πρόκειται για κυρίαρχα κράτη, ας μην το ξεχνάμε αυτό λοιπόν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Ένα δαχτυλίδι για τον Πάπα Φραγκίσκο - Πώς έσπασε ακόμη μια παράδοση αιώνων
Τι συμβολίζει το «Δαχτυλίδι του Ψαρά» του Πάπα Φραγκίσκου και γιατί θα καταστραφεί μετά το θάνατό του

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές