Με ένα ακόμη second hand πλοίο ενίσχυσε τον στόλο της η EuroDry του Αριστείδη Πίττα, επιδιώκοντας να αξιοποιήσει το θετικό momentum της ναυλαγοράς χύδην ξηρού φορτίου.

Η EuroDry απέκτησε το «M/V Molyvos Luck», ένα πλοίο μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου μεταφορικής ικανότητας 57.924 dwt που κατασκευάστηκε το 2014, έναντι τιμήματος 21,2 εκατομμύρια δολάρια. Το πλοίο ανήκε κατά πλειοψηφία σε μη συνδεδεμένο τρίτο μέρος και το διαχειρίζεται η Eurobulk Ltd., η οποία διαχειρίζεται επίσης την πλειοψηφία των πλοίων της EuroDry.

Το «M/V Molyvos Luck», αναμένεται να παραδοθεί στην εταιρεία περί τα τέλη Ιανουαρίου 2022, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι συνοδεύεται με ναύλωση με ημερήσιο ναύλο στα 13.250 δολ/ημέρα μέχρι τον Απρίλιο του 2022.

Η εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί αρχικά από ίδια κεφάλαια της Εταιρείας και στη συνέχεια από τραπεζικό δάνειο. Ο Αριστείδης Πίττας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της EuroDry σχολίασε μεταξύ άλλων ότι η απόκτηση της M/V Molyvos Luck, ενός Supramax, drybulk carrier που κατασκευάστηκε το 2014, επεκτείνει περαιτέρω το σύγχρονο  στόλο  μας σε μια εποχή που τα θεμελιώδη μεγέθη υποστηρίζουν πολύ τη συνέχιση μιας ισχυρής ναυλαγοράς αφού η πανδημία μπορεί να υποχωρήσει, ενώ και η ανάπτυξη του στόλου, θα είναι περιορισμένη όπως αποδεικνύεται από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του βιβλίου παραγγελιών.

Το M/V Molyvos Luck θα συμβάλει σημαντικά στα καθαρά έσοδα και τα EBITDA της EuroDry. Μετά την παράδοση του Molyvos Luck, ο στόλος της EuroDry θα αποτελείται από 10 πλοία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία