Ανοδικά κινείται η τιμή του χρυσού την τελευταία μέρα του Ιανουαρίου παρόλο που η προσδοκία αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων προετοιμάζει το έδαφος για τη χειρότερη μηνιαία απόδοση του πολύτιμου μετάλλου από το Σεπτέμβριο, ενώ το παλλάδιο αναμένεται να καταγράψει την καλύτερη μηναία απόδοση των τελευταίων 14 μηνών.

Η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,3% στα 1.795,70 δολάρια η ουγγιά και αναμένεται να κλείσει τον Ιανουάριο με απώλειες της τάξης του 1,8%.Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σημείωσαν άνοδο 0,5% στα 1.795,80 δολάρια.

Το δολάριο ενισχύθηκε έναντι άλλων νομισμάτων, υποστηριζόμενο από την προσδοκία της ανόδου των αμερικανικών επιτοκίων, όταν οι υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα κι αυτό δημιουργεί πρόβλημα στο χρυσό, εξηγεί ο επικεφαλής στρατηγικής της αγοράς στην RJO Futures, Μπόμπ Χάμπερκον.

Ο  δολαριακός δείκτης, που μετρά την ισοτιμία του αμερικάνικου δείκτη έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, προετοιμάζεται για μηνιαία κέρδη, καθιστώντας το χρυσό, που αποτιμάται στο αμερικανικό νόμισμα, ακριβότερο για τους επενδυτές που κατέχουν άλλα νομίσματα.

Το παλλάδιο σημειώνει άνοδο της τάξης του 1,3% και διαμορφώνεται στα 2.408 δολάρια η ουγγιά, ενώ αναμένεται να κλείσει το μήνα με κέρδη 27%, η καλύτερη απόδοση του από το Φεβρουάριο του 2008.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,4% και ανήλθε στα 22,51 δολάρια η ουγγιά, ενώ αναμένεται να καταγράψει μηνίαιες απώλειες της τάξης του 3%. Η πλατίνα ενισχύεται κατά 0,9% στα 1.016,78 δολάρια και αναμένεται να καταγράψει την καλύτερη μηνιαία απόδοση από τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές