Την μέχρι τώρα επικεφαλής της οργάνωσης Greenpeace Τζένιφερ Μόργκαν προτίθεται να διορίσει ως υφυπουργό Εξωτερικών και ειδική εκπρόσωπο για τη διεθνή πολιτική για το κλίμα η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Der Spiegel. Στο νέο κυβερνητικό σχήμα η διεθνής πολιτική για το κλίμα έχει μεταφερθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος στο υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως επισημαίνει το περιοδικό, ο διορισμός της αμερικανίδας ακτιβίστριας αναμένεται να εγκριθεί στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο, ωστόσο υφυπουργός θα γίνει αργότερα, καθώς χρειάζεται προηγουμένως να λάβει την γερμανική υπηκοότητα. Η σχετική αίτηση έχει υποβληθεί ως «κατεπείγουσα», αναφέρει το περιοδικό, το οποίο εξηγεί ότι η κυρία Μπέρμποκ γνωρίζει εδώ και χρόνια την κυρία Μόργκαν, από διεθνή συνέδρια με θέμα το περιβάλλον. Η Αμερικανίδα ζει ήδη στο Βερολίνο και έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και γερμανική φιλολογία, ενώ έχει διατελέσει και κατά το παρελθόν σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης για θέματα περιβάλλοντος.

Η Μπέρμποκ θα παρουσιάσει τη Μόργκαν στα μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη μετά την έγκριση του διορισμού της από το υπουργικό συμβούλιο, ανέφεραν πηγές στο Reuters, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel.

Η Μόργκαν είναι επικεφαλής της Greenpeace International από το 2016. Το κύριο καθήκον της στο νέο της ρόλο θα είναι να προετοιμάζεται για τα ετήσια παγκόσμια συνέδρια για το κλίμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα