
Η χρήση μάσκας προσώπου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εξάπλωσης της COVID-19, αναφέρει το ECDC, σημειώνοντας ότι μειώνει την απελευθέρωση αναπνευστικών σταγονιδίων από ασυμπτωματικά/προσυμπτωματικά άτομα ή από άτομα με ήπια μη ειδικά συμπτώματα.
Η χρήση μάσκας προσώπου για το σκοπό αυτό μπορεί να υιοθετηθεί για τη μείωση του κοινωνικού αντίκτυπου που σχετίζεται με την απουσία από την εργασία ή τις πιέσεις της υγειονομικής περίθαλψης λόγω μόλυνσης ή για την προστασία ευάλωτων ατόμων σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα.
Ειδικότερα, όσον αφορά στους εξωτερικούς χώρους, όταν ο στόχος είναι ο περιορισμός της μετάδοσης στην κοινότητα και η φυσική απόσταση δεν είναι δυνατή, η χρήση μάσκας προσώπου θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σε πολυσύχναστα σημεία.
Επίσης, η χρήση μάσκας προσώπου θα πρέπει να θεωρείται ένα από τα πιθανά μέτρα σε δημόσιους χώρους, όπως καταστήματα, σούπερ μάρκετ, κόμβους μεταφοράς (π.χ. λιμάνια, αεροδρόμια, σταθμοί τρένων/ πούλμαν) και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Παράλληλα, η χρήση ιατρικής μάσκας προσώπου στο σπίτι θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη για άτομα με συμπτώματα COVID-19 ή για επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 και για άτομα που μοιράζονται το νοικοκυριό τους, ειδικά όταν δεν είναι εφικτή η απομόνωση του ατόμου με συμπτώματα ή του επιβεβαιωμένου κρούσματος.
Σε χώρους φροντίδας, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι μάσκες προσώπου για την προστασία των ευάλωτων ατόμων, όπως οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με υποκείμενες ιατρικές παθήσεις. Σε αυτή την περίπτωση, οι μάσκες προσώπου μπορούν να συνιστώνται τόσο για ευάλωτα άτομα όσο και για άτομα που αλληλεπιδρούν τακτικά με αυτόν τον πληθυσμό.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Άνοδος του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος στο πρώτο τρίμηνο του 2025 - Τι δείχνουν τα στοιχεία ΕΑΣΕ και ICAPCRIF
Το πρώτο τρίμηνο του 2025 ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP CRIF-CEO General Index) σημείωσε πτώση στις 146 μονάδες έναντι 160 το προηγούμενο τρίμηνο

Η UEFA ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές στο Champions League – Όλα τα δεδομένα
Ποιες επιπρόσθετες αλλαγές εξετάζει η UEFA για το Champions League, μετά το νέο φορμάτ και τη League Phase.

Θανόπουλος στον ΟΤ: «Γινόμαστε 100% αυτόνομοι ενεργειακά - Τα σχέδια στο delivery»
Ο πρόεδρος της εταιρείας Θανόπουλος, Τέλης Θανόπουλος, μιλάει στον ΟΤ για την πρόσφατη επένδυση σε ΑΠΕ, τη σημασία του Q-Commerce στον κλάδο των τροφίμων και τα επόμενα σχέδια της αλυσίδας

Νέος πρεσβευτής της Chanel ο ράπερ Κέντρικ Λαμάρ
Η σχέση του Κέντρικ Λαμάρ με τον οίκο ξεκίνησε το 2023, όταν παρευρέθηκε στο Met Gala το οποίο είχε ως θέμα «Karl Lagerfeld: A Line of Beauty».

Ο Τι Τζέι Σορτς, οι 450.000 στην Παρί και το «χρυσό» συμβόλαιο που ψάχνει στην αγορά
Ο Τι Τζέι Σορτς απασχολεί τη… μισή Euroleague, μετά την καταπληκτική σεζόν με την Παρί – Πόσα χρήματα παίρνει στη γαλλική ομάδα και πόσα αναμένεται να βρει στην αγορά…

Ποια επαγγέλματα «ανθούν» στην αγορά εργασίας - Τι δείχνει έρευνα του ΙΟΒΕ
Η απασχόληση κερδίζει έδαφος με την αγορά εργασίας στην Ελλάδα να βελτιώνεται αλλά παραμένουν δομικές προκλήσεις

GenZ: Ένας στους δύο σκέφτεται να αλλάξει δουλειά
Ενώ η GenΖ στη Γερμανία θέλει να αλλάζει θέση εργασίας, οι Boomer μένουν δεκαετίες στον ίδιο εργοδότη, αναφέρει η Deutsche Welle

Warner Bros και DC τιμούν την 87η επέτειο του Superman
Η ταινία «Superman» του Τζέιμς Γκαν, μία από πολυαναμενόμενες ταινίες του καλοκαιριού, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 11 Ιουλίου

Επίσημο: Ο Ντιαλό ανανέωσε για τρία χρόνια με τη Μονακό
Ο Άλφα Ντιαλό παραμένει και επίσημα στο Μόντε Κάρλο, καθώς η Μονακό ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του για τα επόμενα τρία χρόνια.

Γιατί για κάποιους η ακαταστασία είναι παραγωγική
Όλες οι έρευνες επιμένουν πως η ακαταστασία μειώνει την παραγωγικότητά μας. Ωστόσο, για κάποιους, αποτελεί κομμάτι της δημιουργικότητάς τους.