Τα πρώτα ηλεκτρικά πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων παρήγγειλε σε ναυπηγική μονάδα του Ομίλου ο ναυτιλιακός γίγαντας Cosco. O κινεζικός Όμιλος με έδρα τη Σανγκάη ανακοίνωσε ότι το ζευγάρι των πλοίων αυτών μεταφορικής ικανότητας 700 εμπορευματοκιβωτίων το καθένα θα ναυπηγηθούν στο ναυπηγείο Cosco Shipping Heavy Industry (Yangzhou).

Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 18,24 εκατομμύρια δολάρια και θα παραδοθούν στο τέλος του 2023. Θα ναυλωθούν από τη θυγατρική εταιρεία της Cosco, την Shanghai PanAsia Shipping, η οποία εξειδικεύεται σε εσωτερικές μεταφορές όπως μέσω του ποταμού Yangtze μεταξύ της Γιουχάν και της Σανγκάης.

H κίνηση αυτή εντάσσεται στην στρατηγική της Cosco και του Πεκίνου για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ναυτιλίας και βελτίωσης του περιβάλλοντος στις ποτάμιες μεταφορές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης