Στην εξαγορά της εταιρείας τηλεοπτικών μετρήσεων Nielsen προχωρά μια αμερικανο-καναδική κοινοπραξία επενδυτικών ομίλων υπό το fund της Elliott Management και το Brookfield Asset Management.

Η συμφωνία ύψους 16 δισ. δολαρίων συνιστά το μεγαλύτερο επιχειρηματικό deal που έχει καταγραφεί από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και σε ένα διάστημα που οι αγορές διεθνώς έχουν κατεβάσει… στροφές λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί.

Οι Αμερικανοί και Καναδοί επενδυτές θα καταβάλουν 28 δολάρια ανά μετοχή, τιμή περίπου 10% υψηλότερα σε σχέση με την αρχική προσφορά που είχαν καταθέσει και με ένα premium της τάξεως του 60% σε σχέση με την εκτιμώμενη αξία της εταιρείας.

Από το συνολικό τίμημα που ορίστηκε, το κονσόρτσιουμ θα καταβάλει 5,7 δισ. δολάρια, ενώ τα υπόλοιπα 10,3 δισ. δολάρια θα διοχετευτούν μέσω δανειοδότησης από μεγάλες τράπεζες και ιδιώτες πιστωτές.

Πάντως, στο πλαίσιο της συμφωνίας οι σύμβουλοι της Nielsen έχουν ένα χρονικό περιθώριο 45 ημερών να αναζητήσουν από την αγορά κάποια υψηλότερη προσφορά.

Παρά την κυρίαρχη θέση της στον κλάδο εδώ και χρόνια, η Nielsen έχει αρχίσει να πιέζεται από τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στον τηλεοπτικό χώρο και τη δυναμική επέλαση των πλατφόρμων streaming όπως το Netflix. Τα νέα δεδομένα έχουν δυσκολέψει τη δυνατότητα της Nielsen να μετρά την απήχηση του κοινού και των προγραμμάτων λειτουργώντας σαν μεσάζοντας μεταξύ των σταθμών και των διαφημιστών

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή