Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, με τον Nasdaq να κλείνει οριακά θετικά, αλλά τον S&P 500 να βρίσκεται σε νέα χαμηλά από την αρχή του έτους και τον Dow Jones να κλείνει την έκτη πτωτική συνεδρίασή του.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 0,33% στις 31.730 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,12% στις 3.930 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,06% στις 11.370 μονάδες.

Προβληματισμός

Επί της ουσίας σήμερα η Wall Street προσπάθησε να στραθεροποιηθεί μετά από τις ισχυρές απώλειες των τελευταίων ημερών. Ωστόσο, αυτό που έχει προβληματίσει την αγορά είναι ότι ο δείκτης S&P 500 παραμένει για ακόμη μία συνεδρίαση κάτω από τις 4.000 μονάδες, ή κατά 19% χαμηλότερα από τα ιστορικά του υψηλά.

«Ακόμα κι αν επιβεβαιωθεί ότι οι δείκτες βρίσκονται σε μια bear market, υπάρχουν ράλι εντός των bear markets που μπορεί να είναι πολύ έντονα», δήλωσε ο Keith Lerner της Truist. «Νομίζω ότι, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, και δεδομένου του σε πόσο υπερπουλημένα επίπεδα είναι, αρχίζουν πολλά χαρτοφυλάκια να επιλέγουν κάποιες θέσεις, ειδικά σε τίτλους που έχουν σημειώσει ισχυρές απώλειες», πρόσθεσε.

Ενδεικτικό του παραπάνω είναι ότι ο Nasdaq είναι ο μόνος δείκτης αποδεδειγμένα σε επικράτεια bear market, έχοντας υποχωρήσει περισσότερο από 30% από το υψηλό ρεκόρ του. Και αυτός σήμερα προσπάθησε να ανακάμψει, αν και όχι έντονα.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι μετοχές της Lucid σημείωσαν άνοδο 11,8% ενώ οι GameStop και AMC ενισχύθηκαν περισσότερο από 30% και 20%. Η Rivian Automotive σημείωσε επίσης άνοδο 16% μετά την ανακοίνωση των τελευταίων τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της και η Carvana, η οποία έφτασε σε χαμηλό δύο ετών ενδοσυνεδριακά, αυξήθηκε περισσότερο από 21%.

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Disney υποχώρησαν σε χαμηλό δύο ετών, σημειώνοντας σήμερα απώλειες 2,7%. Ο κολοσσός των μέσων ενημέρωσης ανέφερε υψηλότερη από την αναμενόμενη αύξηση των συνδρομητών ροής, αλλά προειδοποίησε για τον αντίκτυπο της Covid στα πάρκα στην Ασία.

Η Apple έχασε περισσότερο από 5%, διευρύνοντας στο 23% την απόσταση από το υψηλό των 52 εβδομάδων. Μάλιστα, οι πιέσεις έχουν ενταθεί από την ώρα που η Saudi Aramco ξεπέρασε τον τεχνολογικό γίγαντα στη μεγαλύτερη κεφαλαίοποίηση παγκοσμίως.

Στα μάκρο της ημέρας, τα νέα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού την Πέμπτη, που μετρά τις τιμές σε επίπεδο χονδρικής, ελάχιστα συνέβαλαν στο να διαλύσουν τους φόβους για αύξηση του πληθωρισμού. Η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο 11% από 11,5% τον προηγούμενο μήνα, όπως έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία. Αυτή είναι η πρώτη πτώση από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street