Με απώλειες κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες δέχονται τις πιέσεις της κατοχύρωσης κερδών από αρκετά χαρτοφυλάκια που θέλουν να μειώσουν τον κίνδυνο, εν μέσω εκ νέου αύξησης του γεωπολιτικού κινδύνου.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,8%, με τον κλάδο των ταξιδίων να χάνει 1,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,66% στις 7.368 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,91% στις 13.901 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,88% στις 6.306 μονάδες.

Εύθραυστο κλίμα

Η κίνηση χαμηλότερα σήμερα για τις ευρωπαϊκές μετοχές έρχεται μετά από μια ταραχώδη εβδομάδα για τις παγκόσμιες αγορές, αν και την Παρασκευή σημείωσαν άνοδο σε μια προσπάθεια να ανακτήσουν κάποιο έδαφος. Βέβαια, το κλίμα παραμένει εύθραυστο, με αποτέλεσμα πολλά χαρτοφυλάκια να επιχειρούν να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών τους.

Η εστίαση παραμένει επομένως στις γεωπολιτικές εξελίξεις γύρω από την Ουκρανία τις επόμενες ημέρες, ιδιαίτερα αφού η Φινλανδία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα υποβάλει αίτηση για ένταξη στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ. Θα είναι μια ιστορική κίνηση για τη σκανδιναβική χώρα, η οποία είχε μια πολιτική στρατιωτικής ουδετερότητας επί δεκαετίες μέχρι τώρα.

Σε επίπεδο τίτλων, η Ryanair σημειώνει άνοδο άνω του 2%, αν και η οικονομική αεροπορική εταιρεία, η οποία εκτελεί περισσότερες πτήσεις από κάθε άλλη ευρωπαϊκή εταιρεία, σημείωσε ζημιές 355 εκατ. ευρώ για το έτος μέχρι το τέλος Μαρτίου. Ωστόσο, η διοίκησή της ανέφερε ότι θα επιστρέψει στην κερδοφορία φέτος.

Από την άλλη, η Renault χάνει 1%, μετά την ανακοίνωση ότι θα πουλήσει το πλειοψηφικό της μερίδιο στην αυτοκινητοβιομηχανία Avtovaz σε ένα ρωσικό επιστημονικό ινστιτούτο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές