Με απώλειες συνεχίζει και σήμερα η Wall Street, μην μπορώντας να αντιδράσει έναντι των φόβων ότι οι αυξήσεις επιτοκίων της Federal Reserve για την καταπολέμηση του υψηλού πληθωρισμού θα οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση.

Οι δείκτες

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 1,50% στις 31.018 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,90% στις 3.889 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,35% στις 11.379 μονάδες.

Ο S&P 500 βρίσκεται στα όρια της έναρξης της δικής του bear market, με πολλούς αναλυτές να θεωρούν ότι ίσως υπάρξει κάποια αντίδραση ώστε να αποφύγει τη διολίσθηση σε αυτήν. Όμως ο δείκτης λίγο περισσότερο από 18% κάτω από τα επίπεδα ρεκόρ του, με ένα κλείσιμο 20% ή περισσότερο κάτω από το υψηλό όλων των εποχών θα σήμαινε μια bear market.

Target και Walmart

Ωστόσο, οι αμερικανικοί δείκτες παραμένουν στην πτωτική πορεία, με τον κλάδο των λιανεμπορικών αλυσίδων, ιδίως των Target και Walmart, να ρίχνουν νερό στο μύλο των πωλητών, καθώς τα αποτελέσματά τους έδειξαν υψηλότερο κόστος καυσίμων και συγκρατημένη ζήτηση καταναλωτών. Ακόμη και μετά από την πτώση του 24% την Τετάρτη, οι μετοχές Target υποχωρούν σήμερα κατά 2%.

«Το απότομο sell-off σε αυτές τις εταιρείες (καθώς και σε άλλες εταιρείες αγαθών/καταναλωτών αυτό το τρίμηνο) δείχνει ότι οι πληθωριστικές πιέσεις έχουν τελικά αντίκτυπο στα κέρδη», δήλωσε ο αναλυτής της Barclays, Maneesh S. Deshpande. «Παρά τον αυξημένο πληθωρισμό για το μεγαλύτερο μέρος του έτους, τα περιθώρια SPX και τα μελλοντικά κέρδη παρέμεναν παραδοσιακά ανθεκτικά, κάτι που δεν φαίνεται πλέον να ισχύει», πρόσθεσε.

Απώλειες για τη Cisco

Σήμερα η Cisco σημειώνει απώλειες 10%, καθώς επίσης απογοήτευσε με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε. Επίσης, ο όμιλος προειδοποίησε ότι τα έσοδα θα απογοητεύσουν και το τρέχον τρίμηνο.

Στα μάκρο της ημέρας, μεγάλη πτώση κατέγραψε η μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή της, σύμφωνα με την Federal Reserve Bank of Philadelphia. Ειδικότερα, ο δείκτης για τη μεταποιητική δραστηριότητα της Philadelphia Fed κατρακύλησε στο 2,6 τον Μάιο από 17,6 τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street