Μικτά ήταν και σήμερα τα πρόσημα στις ασιατικές αγορές, με τα μάκρο από την κινεζική οικονομία να δίνουν και πάλι τον τόνο, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αποτιμήσουν τη ζημία των τελευταίων lockdown στη δραστηριότητα της χώρας.

Ειδικότερα, στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite έκλεισε με οριακές διακυμάνσεις, ενώ ο Shenzhen Component σημείωσε άνοδο 0,419%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,74%.

Την ίδια ώρα, ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της Κίνας Caixin/Markit για τον Μάιο διαμορφώθηκε στις 48,1 μονάδες, καταγράφοντας βελτίωση σε σχέση με την ένδειξη των 46 μονάδων τον Απρίλιο, αλλά εξακολουθεί να παραμένει κάτω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.

Σε άλλους δείκτες, ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία σημείωσε άνοδο 0,61% ενώ ο δείκτης Topix ενισχύθηκε 1,19%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 κέρδισε 0,11%, μετά την ανακοίνωση ότι το ΑΕΠ της Αυστραλίας αυξήθηκε κατά 0,8% σε τριμηνιαία βάση κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου. Η μέτρηση ήταν πάνω από τις προσδοκίες για άνοδο 0,5%.

«Βρισκόμαστε σε μια σχετικά ήρεμη περίοδο. Αλλά το περιβάλλον κινδύνου που προκλήθηκε από κάποιο βαθμό ανοίγματος στην Κίνα παραμένει», σχολίασε ο Manishi Raychaudhuri, επικεφαλής της έρευνας μετοχών Ασίας-Ειρηνικού στην BNP Paribas. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι πρόκειται να εισέλθουμε σε μια περίοδο αρκετά αυστηρής νομισματικής πολιτικής σύσφιξης». «Πρέπει να προετοιμαστούμε για τον αντίκτυπο», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές