Με την κανονική συνεδρίαση να κλείνει στα 100 εκατ. ευρώ, ήρθαν άλλα 420 στη δημοπρασία για να καταγραφεί ένας από τους υψηλότερους τζίρους στην ιστορία του ΧΑ. Και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην αναμενόμενη είσοδο των ΕΤΕ και ΜΥΤΙΛ στον MSCI Greece Index και τις συν αυτώ εισροές κεφαλαίων από τα Α/Κ που ακολουθούν παθητικά (και) αυτόν τον δείκτη, έτσι ώστε να αναγκάζονται να αναδιαρθρώνουν το χαρτοφυλάκιο σε αυτά τα χαρτιά.

Ωστόσο, το στατιστικό αυτό δεν έδωσε κάποιο νέο δεδομένο στην υφιστάμενη ανάλυση, που θέλει τον ΓΔ να σταματάει (από προχθές) στο επίπεδο των 900 μονάδων ως βραχυπρόθεσμη αντίσταση, και να κινδυνεύει να βρεθεί στις 865.

Το κλίμα διεθνώς είναι μέτρια πτωτικό, με τη διστακτικότητα να επανέρχεται μετά το ράλι της Παρασκευής στη Wall Street, και τελικά ο ΓΔ να υπεραποδίδει και πάλι έναντι όλων των μεγάλων χρηματιστηριακών δεικτών σε Ευρώπη και ΗΠΑ, καθώς όλοι βρέθηκαν με απώλειες μεσοσταθμικά στο -0,80%, με εμάς να κλείνουμε οριακά κάτω από το αμετάβλητο.

Έτσι, παραμένουμε το μοναδικό χρηματιστήριο με κέρδη εξαμήνου στον βασικό δείκτη (+2,65%), εν αντιθέσει με τις απώλειες από -10% (S&P 500) μέχρι -22% (NASDAQ100) στις ΗΠΑ.

Πρωταγωνιστής στη χθεσινή συνεδρίαση αναδείχθηκε η ΕΤΕ με 176 (!) εκατ. ευρώ τζίρο, ακολουθούμενη από την έτερη νεοεισερχόμενη, αυτή του ΜΥΤΙΛ με 136, λογικό ως ένα βαθμό λόγω της εν λόγω αναδιάρθρωσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News