Με ιδιαιτέρως θετικό τρόπο υποδέχτηκε η Red Bull Racing την πιθανότητα εισόδου των Audi και Porsche σε αγώνες Φόρμουλα 1.

Ειδικότερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Red Bull Racing Ltd, Κρίστιαν Χόρνερ, χαιρέτισε την πιθανότητα οι δύο εταιρείες να μπουν σε αγώνες Formula 1, λέγοντας ότι ήταν «λογικό» η ομάδα του να κάνει συζητήσεις με τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

«Πιστεύω ότι είναι φανταστικό που μιλούν για την είσοδο στη Formula 1», είπε ο Horner, ο οποίος είναι επίσης ο επικεφαλής της ομάδας Red Bull, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Είναι εμβληματικές μάρκες – ιδιαίτερα η Porsche»  είπε και πρόσθεσε «Θα ήταν λογικό να συζητήσουμε μαζί τους αφού δηλώσουν την πρόθεσή τους να μπουν στο άθλημα».

Πρόβλεψη

Ο Horner δεν «βλέπει» κάποιον νεοεισερχόμενο στη Formula 1 μέχρι το 2026. Συνεπώς η ανάληψη ενός υπάρχοντος franchise θα ήταν ο μόνος τρόπος να κάνει…πάρτυ μέχρι τότε. Τον περασμένο μήνα, η Volkswagen AG είπε ότι η Porsche ήταν κοντά σε μια συμφωνία για την είσοδο στη Formula 1, την ώρα που η ώθηση της «αδελφής μάρκας» Audi ήταν λιγότερο ενισχυμένη.

Το εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας υποστήριξε ένα σχέδιο για τις μάρκες πολυτελών αυτοκινήτων, προκειμένου να ενταχθούν δυνητικά στον ανταγωνισμό από το 2026, όταν η Formula 1 σκοπεύει να στραφεί στα συνθετικά καύσιμα ως μέρος μιας προσπάθειας να γίνει ουδέτερη, ως προς τις εκπομπές άνθρακα, μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Η αλλαγή στην τεχνολογία είναι μια μοναδική ευκαιρία για να ξεκινήσει να ανταγωνίζεται την Mercedes, η οποία κυριαρχεί στον χώρο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport