Απομακρυσμένη εργασία, πλήρης απασχόληση για 9 στους 10, αλλά και μεγάλη απόκλιση μισθών μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού, είναι μερικά από τα συμπεράσματα της έρευνας του kariera.gr για τους μισθούς και τις παροχές των στελεχών πληροφορικής.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, μαρτυρούν πως μεταξύ των κυριότερων παροχών προς τους εργαζομένους του κλάδου συγκαταλέγεται η απομακρυσμένη εργασία (remote working). Ξεκάθαρη είναι, δε, η διαφορά στις ετήσιες αποδοχές όσων διαμένουν στο εξωτερικό και εργάζονται στην Πληροφορική, με μέση τιμή τα 72.170 ευρώ, σε σύγκριση με όσους διαμένουν στην Ελλάδα, με αποδοχές κάτω των 29.752 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, οι καθαρές αποδοχές αφορούν στα 26.632 ευρώ.

Δύο στους 3 ανοιχτοί σε νέες ευκαιρίες εργασίας

Το 90% εργάζονται ως μισθωτοί με πλήρη απασχόληση, γεγονός που αποδεικνύει το μεγάλο ποσοστό απορρόφησης του ανθρωπίνου δυναμικού του κλάδου. Το 6,55% είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και μόνο ένα 3,62% δηλώνει πως δεν εργάζεται αυτή τη στιγμή. Γύρω στο 65% των εργαζομένων δήλωσε ανοιχτό σε νέες ευκαιρίες εργασίας ακόμα κι αν δεν τις αναζητά ενεργά. Σχεδόν 1 στους 4, εργάζονται στον κλάδο Information Technology & Services, με καθαρές αποδοχές στα 26.829 €, ενώ το 12% εργάζεται στον κλάδο Computer Software, αντίστοιχα με 27.533 €. Υψηλότερες αποδοχές εμφανίζουν οι κλάδοι Healthcare και Banking και χαμηλότερες οι κλάδοι Computer & Network Security και Construction. Όλα τα ποσά αφορούν στη μέση τιμή ετήσιων αποδοχών.

Παροχές

Οι τρεις κυριότερες παροχές σε μισθωτούς πλήρους Απασχόλησης, αλλά και Ανεξάρτητους Επαγγελματίες (freelancers) με βάση την έρευνα του kariera.gr είναι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η δυνατότητα απομακρυσμένης εργασίας και η παροχή Bonus, πλέον της αμοιβής. Η πιο σημαντική πτυχή για την αξιολόγηση μιας νέας ευκαιρίας εργασίας, είναι η Κουλτούρα στο Περιβάλλον εργασίας με το πακέτο αποδοχών και τις γλώσσες/Frameworks με τις οποίες ασχολούνται τα στελέχη, να ακολουθούν.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μεταξύ Νοεμβρίου 2021 και Μαρτίου 2022. Σχετικά με αυτήν, ο CEO και Ιδρυτής του Kariera.gr, Θεόφιλος Βασιλειάδης, δήλωσε: “Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από το τώρα για να είναι κάποιος στέλεχος πληροφορικής. Οι developers αποτελούν την πιο περιζήτητη, καλοπληρωμένη ειδικότητα, που δεν περιορίζεται από γεωγραφικά, αλλά ούτε και από γλωσσικά εμπόδια. Στην πραγματικότητα, ένας προγραμματιστής δουλεύει με πολύ καλές αποδοχές, από όπου θέλει, για όσο θέλει. Η ομάδα του kariera.gr είναι εδώ, ώστε να συνδέσει ακόμα περισσότερο, αυτούς που αναζητούν τις ευκαιρίες με αυτούς που τις προσφέρουν”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Executive
Οι Αμερικανοί «χωρίζουν» με τους φίλους τους από τη δουλειά
Executive |

Είδος προς εξαφάνιση οι φίλοι από τη δουλειά;

Εκατομμύρια εργαζόμενοι έχουν αλλάξει δουλειά ή εργάζονται από το σπίτι - ένας σημαντικός λόγος που πολλοί εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι είναι δύσκολο και δεν αποτελεί πια προτεραιότητα να κάνουν φιλίες στον χώρο εργασίας

Μήπως οι συνάδελφοί σας παραιτούνται «σιωπηρά»; Δείτε τι σημαίνει αυτό
Executive |

«Σιωπηρή παραίτηση»: Τι είναι η νέα τάση που έχει κατακλύσει το TikTok

Επαγγελματίες της γενιάς Ζ δεν πιστεύουν ότι η εργασία τους μπορεί να τους προσφέρει περισσότερα χρήματα ή καλύτερη επαγγελματική εξέλιξη· «Δεν πρόκειται να κάνω περισσότερα απ' όσα χρειάζεται»