Με μικρές απώλειες έκλεισαν την συνεδρίαση την ευρωπαϊκές αγορές, ολοκληρώνοντας μία βδομάδα με αρκετή νευρικότητα αλλά και τάσεις σταθεροποίησης εν αναμονή της συνεδρίασης της ευρωπαΐκής κεντρικής τράπεζας την ερχόμενη εβδομάδα. Η αγορά του Λονδίνου είναι κλειστή και σήμερα, λόγω των εορτασμών του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,3%. Ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,17% στις 14.460 μονάδες και ο γαλλικός CAC σημείωσε απώλειες 0,23% στις 6.485 μονάδες. Μικρές ήταν και οι διακυμάνσεις σε επίπεδο εβδομάδας, με τον DAX να κλείνει σχεδόν αμετάβλητος και τον CAC να χάνει 0,5%.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η Ringkjoebing Landbobank σημείωσε κέρδη σχεδόν 4%, καθώς βελτίωσε τις προοπτικές της για τα μεγέθη του έτους. Στον αντίποδα, η εταιρεία ανταλλακτικών αυτοκινήτων Faurecia σημείωσε απώλειες 6,7%, καθώς ανακοίνωσε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για να χρηματοδοτήσει την απόκτηση της Hella.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 1,3% υποχώρησε ο τζίρος στο λιανεμπόριο τόσο στην Ευρωζώνη όσο και μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Eurostat. Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3,9% στην Ευρωζώνη και κατά 5% στην ΕΕ.

Περιμένοντας την ΕΚΤ

Πέραν των παραπάνω, η αγορά αναμένει και την συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την ερχόμενη εβδομάδα. Τόσο η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ όσο και ο επικεφαλής οικονομολόγος Φίλιπ Λέιν προανήγγειλαν αυξήσεις επιτοκίων και αλλαγή πολιτικής, παραβιάζοντας την παραδοσιακή επικοινωνιακή στρατηγική της ΕΚΤ να μην δεσμεύεται ποτέ εκ των προτέρων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές