Με το βλέμμα στραμμένο στα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Παρασκευή, σε μια κατά τα άλλα φτωχή από πλευράς μάκρο εβδομάδα, η Wall Street αναμένεται τις επόμενες ημέρες να προσπαθήσει να ανακτήσει τη θέση της μετά τις απώλειες των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Οι μετοχές δυσκολεύτηκαν να προχωρήσουν την περασμένη εβδομάδα και με το sell-off της Παρασκευής, οι κύριοι δείκτες έκλεισαν το τετραήμερο με απώλειες. Αυτό ήταν απογοητευτικό για τους επενδυτές που αναζητούσαν παρόμοια ανοδική πορεία με την εβδομάδα πριν από την Ημέρα Μνήμης κατά την οποία ο S&P 500 κέρδισε περίπου 6,5%.

Οι αρκούδες της αγοράς

Η Λιζ Αν Σόντερς, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής του Charles Schwab, είπε ότι η άνοδος της αγοράς στα τέλη Μαΐου δημιούργησε πιθανότατα το σκηνικό για περισσότερες πωλήσεις.
«Το είδος του ράλι όπως είδαμε την προπερασμένη εβδομάδα και μερικά από αυτά που περιείχε φαίνεται λίγο πιο τυπικό για ράλι bear market», είπε. «Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι πιθανό να εμφανιστούν αντίθετες τάσεις σε ορισμένες από τις πιο κερδοσκοπικές περιοχές της αγοράς.»

Ενώ ο S&P 500 έπεσε για λίγο σε bear market στις 20 Μαΐου, δεν έκλεισε με πτώση 20% από το υψηλό του.

Κορυφώνεται ο πληθωρισμός;

Την ερχόμενη εβδομάδα, το οικονομικό ημερολόγιο είναι σχετικά φτωχό, με τα πιο σημαντικά στοιχεία, τον πληθωρισμό και την καταναλωτική εμπιστοσύνη να αναμένονται την Παρασκευή
Ο ΔΤΚ του Μαΐου αναμένεται να είναι ελαφρώς χαμηλότερος από τον Απρίλιο και ορισμένοι οικονομολόγοι αναμένουν ότι θα μπορούσε να επιβεβαιώσει ότι ο πληθωρισμός έχει κορυφωθεί. Ο Art Hogan, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην National Securities, δήλωσε ότι ο ετήσιος πληθωρισμός αναμένεται στο 8,2%, ακριβώς κάτω από τον ρυθμό 8,3% του Απριλίου.

Η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ, δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν βλέπει αρκετά στοιχεία ότι ο πληθωρισμός έχει κορυφωθεί και ότι συμφωνεί με πολλαπλές αυξήσεις επιτοκίων κατά μισή μονάδα για την καταπολέμησή του. Οι αξιωματούχοι της Fed βρίσκονται σε μια ήσυχη περίοδο την ερχόμενη εβδομάδα, ενόψει της συνάντησής τους στις 14 Ιουνίου.
Ο S&P 500 έκλεισε την Παρασκευή στις 4.108, σημειώνοντας πτώση 1,6% την ημέρα και 1,2% την εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street