Ο Νορβηγικός Νηογνώμονας DNV και η ακτοπλοϊκή εταιρεία Saronic Ferries θα υπογράψουν μνημόνιο κατανόησης (MOU) που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέψει την ανάπτυξη ηλεκτρικού πλοίου για τοπική ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Η συνεργασία είναι στοχευμένη  στην ανάπτυξη ηλεκτρικών πλοίων σε επιβατικά δρομολόγια μικρών αποστάσεων στον Αργοσαρωνικό Κόλπο.

Το μνημόνιο κατανόησης θα υπογραφεί την Τρίτη 7 Ιουνίου το πρωί στην έκθεση Ποσειδώνια στο περίπτερο του DNV.

Πρόθεση

Επισημαίνεται ότι ο DNV έχει δηλώσει την πρόθεση του να βοηθήσει στην ανάπτυξη ηλεξτρικών πλοίων στην ελληνική ακτοπλοΐα. Η πολύ επιτυχημένη εφαρμογή του Προγράμματος Green Shipping υπό τον  DNV στη Νορβηγία, όπου ο στόλος των πλοίων μικρών αποστάσεων της χώρας αντικαθίσταται με πλοία χωρίς εκπομπές, δημιουργεί μια τεράστια ευκαιρία, είπε.

Η Ελλάδα έχει παρόμοια γεωγραφία, μέγεθος στόλου και περιφερειακές ανάγκες και η κατασκευή τέτοιων πορθμείων θα μπορούσε επίσης να διευκολυνθεί σε τοπικό επίπεδο, ανέφερε ο Ιωάννης Χιωτόπουλος SVP, Regional Manager Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής,  πρόσφατα μιλώντας για τα 100 χρόνια του DNV στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green