
Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας διεθνοποίησής του και με βασικό γνώμονα τη δημιουργία ενός θεσμοθετημένου χώρου σκέψης για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων και η εξεύρεση λύσεων στα αλληλεξαρτώμενα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδας και ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το ίδρυμα Med-Or Foundation.
Με τη νέα αυτή συμφωνία το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών διευρύνει περαιτέρω το δίκτυο των συνεργατών του με δεξαμενές σκέψεις και διεθνείς οργανισμούς με σκοπό να προωθήσει βιώσιμες και κοινωνικά υπεύθυνες πολιτικές ανάπτυξης για την Ευρώπη, την ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο και την Ελλάδα.
Η συμφωνία υπεγράφη στα κεντρικά γραφεία του Ιδρύματος από τον Πρόεδρο της Med-Or, κ. Marco Minniti, και τον Πρόεδρο και ιδρυτή του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών κ. Συμεών Γ. Τσομώκο.
Μέσω της μνημονίου συνεργασίας τους, το Med-Or Foundation και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δεσμεύονται να εργαστούν από κοινού σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα της προώθησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων και διεθνών συνεργασιών.
Το Ίδρυμα Med-Or επιδιώκει να προωθήσει πολιτιστικές πρωτοβουλίες, στους τομείς της έρευνας, της εκπαίδευσης και των επιστημών, με στόχο την ενίσχυση των δεσμών, των ανταλλαγών και των διεθνών σχέσεων μεταξύ της Ιταλίας και των χωρών της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής, και της Αφρικής.


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα