array(5) {
  ["ai_cats"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(20) "Business and Finance"
  }
  ["ai_subcats"]=>
  array(2) {
    [0]=>
    string(8) "Business"
    [1]=>
    string(13) "Food Industry"
  }
  ["ai_tone"]=>
  string(7) "neutral"
  ["ai_dv_cat1"]=>
  string(8) "Business"
  ["ai_dv_cat2"]=>
  string(15) "Current Events1"
}

McDonald’s: Τα 8,5 δισ. για τους δικαιοδόχους, οι προβλέψεις για την κατανάλωση και το στοίχημα του AI

Περίπου τα 5 δισ. δολάρια θα επενδυθούν έως το 2030 μέσω ενός συνδυασμού ελαφρύνσεων ενοικίου και κεφαλαιακής στήριξης προς τους δικαιοδόχους, αναφέρει η McDonald's

McDonald’s: Τα 8,5 δισ. για τους δικαιοδόχους, οι προβλέψεις για την κατανάλωση και το στοίχημα του AI

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του ot.gr στην Google

Πακέτο στήριξης ύψους περίπου 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους δικαιοδόχους της παρουσίασε την Τετάρτη η McDonald’s στο πλαίσιο ενός διευρυμένου αναπτυξιακού σχεδίου.

Παράλληλα έθεσε στόχους για την ενίσχυση του περιθωρίου κέρδους και του μεριδίου αγοράς της, επιδιώκοντας να ανακτήσει την εμπορική της δυναμική μετά από αρκετά υποτονικά τρίμηνα.

Οι νέοι αυτοί στόχοι ανακοινώνονται λίγο καιρό αφότου η εταιρεία απέδωσε σε επιχειρησιακά λάθη την αδυναμία της να προσελκύσει ξανά τους καταναλωτές χαμηλότερου εισοδήματος σε ένα αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον. Αυτό οδήγησε σε χαμηλότερη των εκτιμήσεων αύξηση των πωλήσεων στις ΗΠΑ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2026, σύμφωνα με το Reuters.

Ενόψει της ενημέρωσης των επενδυτών αργότερα την ίδια ημέρα, η εταιρεία δήλωσε ότι οι επενδύσεις στήριξης των δικαιοδόχων θα υλοποιηθούν σε βάθος δεκαετίας, έως το 2036.

Παράλληλα, έθεσε στόχους για την παραγωγικότητα των εστιατορίων, καθώς και για το λειτουργικό περιθώριο κέρδους, το οποίο αναμένεται να κυμανθεί στο χαμηλό έως μεσαίο επίπεδο της κλίμακας του 50% έως το 2030.

Η προσπάθεια αναδιάρθρωσης της εταιρείας στις ΗΠΑ δέχεται νέα ώθηση υπό την καθοδήγηση της έμπειρης στον κλάδο Skye Anderson, η οποία ανέλαβε καθήκοντα προέδρου των δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα.

Προβλέψεις για αναιμική κατανάλωση και πληθωρισμό

«Αναμένουμε ότι η αύξηση της κινητικότητας των καταναλωτών στον κλάδο, στις αγορές όπου έχουμε πλήρη ιδιοκτησία, θα παραμείνει στάσιμη, ενώ ο πληθωρισμός θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα», προειδοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος Chris Kempczinski κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ημέρας επενδυτών.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν κατά 3,6% στις πρώτες ώρες των συναλλαγών, ανατρέποντας τα κέρδη που σημείωναν πριν από το άνοιγμα της αγοράς. Συνολικά, καταγράφουν πτώση σχεδόν 18% από τις αρχές του τρέχοντος έτους, αναφέρει το Reuters.

McDonald’s: Ποντάρει σε AI και εκσυγχρονισμό

Η στρατηγική «NEXT» της McDonald’s, η οποία ανακοινώθηκε τον Ιούνιο, στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας του φαγητού, της φιλοξενίας, της σχέσης ποιότητας-τιμής και της καινοτομίας, με τα διευθυντικά στελέχη να παρουσιάζουν την Τετάρτη τον πρώτο αναλυτικό οδικό χάρτη για την εφαρμογή του σχεδίου.

Το πλάνο περιλαμβάνει επίσης την απλοποίηση των λειτουργιών, τον εκσυγχρονισμό της σχεδίασης των εστιατορίων, επενδύσεις στην εκπαίδευση του προσωπικού και την επέκταση της χρήσης του ArchIQ, ενός λειτουργικού συστήματος εστιατορίων που βασίζεται στην AI και αυτοματοποιεί εργασίες όπως η λήψη παραγγελιών στο drive-thru.

Η McDonald’s εκτιμά ότι το σχέδιο θα βελτιώσει την αποδοτικότητα των εστιατορίων κατά 250 μονάδες βάσης, δημιουργώντας περίπου 100 χιλ. δολάρια σε πρόσθετες ετήσιες ταμειακές ροές για το μέσο εστιατόριο στις ΗΠΑ.

Πώς θα επενδυθούν τα 8,5 δισ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, από τα 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια θα επενδυθούν έως το 2030 μέσω ενός συνδυασμού ελαφρύνσεων ενοικίου και κεφαλαιακής στήριξης προς τους δικαιοδόχους.

Η αλυσίδα fast-food αναμένει επίσης ότι η επέκταση των εστιατορίων της θα συνεισφέρει περίπου 2,5% στην αύξηση των πωλήσεων σε επίπεδο συστήματος το 2027 και περίπου 2% έως το 2030.

Η McDonald’s βάζει στο προσκήνιο το κοτόπουλο

Τέλος, η εταιρεία έθεσε ως στόχο την απόκτηση 1,5 ποσοστιαίας μονάδας μεριδίου αγοράς στα προϊόντα κοτόπουλου παγκοσμίως έως το 2030, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο λόγος είναι ότι οι αυξανόμενες τιμές του βοείου κρέατος ενισχύουν τη ζήτηση για το κοτόπουλο.

OT Originals
Περισσότερα από World

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Cookies