Το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Υιοθεσία Πλοίου»/ «Adopt a Ship» προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών στο περίπτερο της Project Connect στα φετινά Ποσειδώνια.

Όπως τονίζεται το πρόγραμμα αυτό τείνει πλέον να εδραιωθεί στην ελληνική εκπαιδευτική, αλλά και ευρύτερη κοινότητα. Η «Υιοθεσία Πλοίου» ξεκίνησε κατά το σχολικό έτος 2018-2019 σε μόλις 7 δημοτικά σχολεία του Πειραιά και σήμερα – τρίτη χρονιά υλοποίησής της πανελλαδικά πλέον- έχει φτάσει στο σημείο να συνδέει 3.250 μαθητές δημοτικών αλλά και γυμνασίων της χώρας με 150 εκπαιδευτικούς και 94 καπετάνιους από αντίστοιχα πλοία, τα οποία οι ναυτιλιακές εταιρείες-μέλη της Project Connect προσφέρουν.

Ειδικότερα, η επικοινωνία που αναπτύσσουν μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας οι μαθητές και ο εκπαιδευτικός, με τον καπετάνιο του πλοίου που υιοθετούν, τους δίνει άμεσα τη δυνατότητα να βιώσουν μέσα στη σχολική τάξη τη ζωή στη θάλασσα, ταξιδεύοντας σε μέρη του κόσμου μέσω των πλοίων τους και ταυτόχρονα μαθαίνοντας για την οικονομία, τον πολιτισμό, τα λιμάνια, τις πόλεις και το θαλάσσιο εμπόριο.

Σημειώνεται πως για να ενταχθούν ακόμη περισσότερα σχολεία στην πρωτοπόρα αυτή δράση χρειάζεται η σύνδεση της Project Connect με ακόμη μεγαλύτερο στόλο πλοίων, με την εταιρεία να καλεί και άλλες ναυτιλιακές εταιρείες, πέραν των 44 μελών, να ενισχύσουν αυτό το πρόγραμμα.

Επιπλέον, σε μία από τις πιο επιτυχημένες εκθέσεις στην ιστορία της διοργάνωσης η Project Connect, πέτυχε την προβολή του καινοτόμου έργου της, σε ένα περίπτερο, του οποίου την επιμέλεια ανέλαβε προσωπικά η κ. Ειρήνη Νοτιά. Ένα έργο το οποίο -όπως επισημαίνεται- ακολουθεί τις προκλήσεις της ελληνικής και παγκόσμιας ναυτιλίας. Για πρώτη φορά λανσαρίστηκε διεθνώς το Virtual 3D Shipping Company Tour, ενώ παρουσιάστηκε και η πρώτη ειδικά διαμορφωμένη Διαδικτυακή Βάση Βιογραφικών, η ON LINE CV PLATFORM, μέσω της οποίας τα HR Departments της ναυτιλίας μπορούν να αναζητούν και να εντοπίζουν το κατάλληλο προσωπικό ικανό για Πρακτική Άσκηση και Entry Level.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία