Επίσκεψη στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, πραγματοποίησε η Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα αυξηθεί ο αριθμός των γυναικών ναυτικών

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, έγινε σύντομη παρουσίαση των στόχων και δράσεων της Λέσχης. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο μέγεθος του Chios Marine Club, τόσο σε πλήθος μελών όσο και εταιρειών μελών. Συζητήθηκε το μέγεθος και η αξία της χιακής πλοιοκτησίας, η εμπειρία και ναυτοσύνη των αξιωματικών και πληρωμάτων της ποντοπόρου ναυτιλίας με χιώτικη καταγωγή, οι εταιρείες ναυτιλιακών υπηρεσιών, αλλά και τα καταρτισμένα στελέχη που κοσμούν με την παρουσία τους το Λιμενικό Σώμα, τα Σώματα Ασφαλείας της χώρας, γραφεία ναυτιλιακών εταιρειών, νηογνώμονες κλπ.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Καμαράδος Παναγιώτης, Ταμίας της Ναυτιλιακής Λέσχης Χίων Κασμάς Μάκης, Αντιπρόεδρος, Τριπολίτη Μαρία Γεν. Γραμματέας, Πλακιωτάκης Ιωάννης Πιτσιλός Αντώνης Πρόεδρος, Κακαλής Νικόλαος Ειδικός Γραμματέας

Συζητήθηκαν διάφορα θέματα τρέχοντος ενδιαφέροντος όπως: τα ηλεκτρικά πλοία για την διασύνδεση των νησιών μας και η ψηφιοποίηση των πιστοποιητικών στα πλοία.

Συμφωνήθηκε η περαιτέρω επικοινωνία και υποβολή προτάσεων της Λέσχης προς το Υπουργείο με στόχο την εποικοδομητική συνεργασία και συμβολή του Chios Marine Club στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού που καταβάλλει το Υπουργείο στους τομείς των διαδικασιών και της ναυτικής εκπαίδευσης.

Τη Λέσχη εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Καπτ. Αντώνης Πιτσιλός, ο αντιπρόεδρος Μάκης Κασμάς, η γ.γ. Μαρία Τριπολίτη, ο ταμίας Παναγιώτης Καμαράδος και ο ειδικός γραμματέας Νικόλαος Κακαλής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα