Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) προχώρησαν το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ) με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) με στόχο τη στενή συνεργασία για την ανάπτυξη και εμπέδωση των βέλτιστων πρακτικών που ενισχύουν την ακεραιότητα, τη λογοδοσία και την υπευθυνότητα και ταυτόχρονα την καταπολέμηση πιθανών εστιών διαφθοράς.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΝΑΤ με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας θα αναπτυχθούν από κοινού μηχανισμοί ουσιαστικού εσωτερικού ελέγχου ταυτόχρονα με την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των εργαζομένων του ΝΑΤ σε θέματα δεοντολογίας, κανονιστικής συμμόρφωσης και αποτελεσματικής εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων.

Διαβάστε επίσης: Εκλογές: Φέρνουν αυξήσεις μισθών, συντάξεων και παροχών

Διαβάστε επίσης: Συνταξιούχοι: Τα 2 σενάρια για τα αναδρομικά

Δηλώσεις

Κατά την μικρή τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας στο κεντρικό κτήριο της ΕΑΔ ο Διοικητής του ΝΑΤ κ. Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος δήλωσε ότι «Αποκλειστικός στόχος του ΝΑΤ είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ναυτοσύνης. Όλοι όσοι εργάζονται και υπηρετούν το ναυτικό επάγγελμα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι υπάλληλοι και τα στελέχη του ΝΑΤ θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να τύχουν μιας αξιοπρεπούς, αποτελεσματικής και εποικοδομητικής διαχείρισης του κόπου και των αποδοχών τους.

Η σημερινή υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας διασφαλίζει ότι οι διαδικασίες και οι λειτουργίες του ΝΑΤ θα εξυπηρετούν μόνον τους ασφαλισμένους».

Ο Διοικητής της ΕΑΔ κ. Άγγελος Μπίνης σημείωσε ότι «Το μνημόνιο συνεργασίας με το ΝΑΤ σηματοδοτεί τη σύμπραξη των δυο φορέων σε δράσεις πρόληψης, όπως είναι η παροχή τεχνογνωσίας και συμβουλευτικών υπηρεσιών από την ΕΑΔ σε θέματα εσωτερικού ελέγχου, η σύσταση Αυτοτελούς γραφείου Συμβούλου Ακεραιότητας, καθώς και δράσεις ευαισθητοποίησης όπως η υλοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε θέματα διαφάνειας. Οι λειτουργίες εσωτερικού ελέγχου και διαχείρισης κινδύνων αποτελούν σημαντικά εργαλεία για την επίτευξη των στόχων κάθε φορέα και είναι μεγάλη η χαρά για εμένα και τα στελέχη της Αρχής να υποστηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax