«Τις συντάξεις των απόμαχων ναυτικών τις εκδίδει από το 2017, σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου (ν.4387/2016), ο e-ΕΦΚΑ και συγκεκριμένα το Γ΄ Τμήμα Συντάξεων ΕΦΚΑ/ΝΑΤ», επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΕΦΚΑ, με αφορμή την επίσκεψη του Κ. Χατζηδάκη στο Μέγαρο του ΝΑΤ.

Η ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ προσθέτει ότι το εν λόγω τμήμα συνολικά αριθμεί μόλις έξι διοικητικούς υπαλλήλους «οι οποίοι κατοικοεδρεύουν στον Πειραιά (Ελ. Βενιζέλου 3), δηλαδή καμιά διακοσαριά μέτρα από το Μέγαρο του ΝΑΤ που επισκέφθηκε χθες».

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι «αυτό «ξεχάστηκε» να επισημανθεί στις δηλώσεις του κυρίου υπουργού, αλλά ακόμα κι από αυτή την ίδια την Διοίκηση του ΕΦΚΑ, η οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να είχε παρέμβει προς αποκατάσταση της αλήθειας, συγχαίροντας ταυτόχρονα και τους υπαλλήλους του συγκεκριμένου τμήματος, για την μέχρι τώρα αποτελεσματικότητα που επέδειξαν και για την αυξημένη απόδοση που είχαν μέσα στο 2021, έχοντας επεξεργαστεί περισσότερους από 4.411 συνταξιοδοτικούς φακέλους, εκδίδοντας τις ανάλογες συνταξιοδοτικές αποφάσεις, συν αυτές των 444 περιπτώσεων συντάξεων χηρείας, τις οποίες διεκπεραίωσαν σε χρόνο ρεκόρ κι αφού πιο μπροστά είχε δοθεί η νομοθετική λύση από τη σημερινή πολιτική ηγεσία».

Η ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, να αναγνωρίσει -ακόμα και τώρα- αυτήν την υπερπροσπάθεια που έγινε από τους συγκεκριμένους συναδέλφους μας, δείχνοντας έτσι έμπρακτα ότι δεν είχε κανένα συνειδητό σκοπό στο να «εξαφανίσει» το έργο τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
Πάνος Τσακλόγλου: Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στη συμπληρωματική ασφάλιση
Tax |

Πάνος Τσακλόγλου: Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στη συμπληρωματική ασφάλιση

O υφυπουργός Εργασίας διαπίστωσε ότι η κάλυψη του εργατικού δυναμικού στη χώρα μας από συμπληρωματική συνταξιοδοτική ασφάλιση υπολείπεται σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες