Σημαντικά στηρίγματα έδωσε στη Wall Street ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, καθώς τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα έδωσαν το μήνυμα ότι οι εισηγμένες διαχειρίζονται σωστά μέχρι τώρα τις προκλήσεις του πληθωρισμού και των γεωπολιτικών εντάσεων.Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,15% στις 31.874 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,59% στις 3.959 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,58% στις 11.897 μονάδες.
Διαβάστε επίσης: Η Κριστίν Λαγκάρντ αντιμέτωπη με την τέλεια καταιγίδα Η αγορά προσπάθησε να διαχειριστεί το μίνι ράλι της χθεσινής συνεδρίασης, καθώς δεν λείπουν οι εκτιμήσεις ότι μπορεί να ήταν μια αντίδραση εν μέσω bear market. Ωστόσο, ουδείς μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι το 90% των μετοχών του NYSE έκλεισαν σε θετικά εδάφη, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 90% του όγκου.«Θεωρούμε αυτή την ανοδική ημέρα ως ένα σημάδι ότι η καλοκαιρινή ανάκαμψη για τις αμερικανικές μετοχές μπορεί να συνεχιστεί», έγραψε ο Stephen Suttmeier, στρατηγικός αναλυτής της Bank of America. Άλλωστε, και οι τρεις δείκτες βρίσκονται πάνω από τον κινητό μέσο των 50 ημερών, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο.Ωστόσο, ορισμένοι συμμετέχοντες στην αγορά είναι δύσπιστοι για την ανάκαμψη. «Παρά την θετική συνεδρίαση της Τρίτης, δεν αναμένουμε σταθερή βελτίωση του κλίματος της αγοράς έως ότου οι επενδυτές αποκτήσουν μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με τις προοπτικές για την οικονομία, την πολιτική της κεντρικής τράπεζας και τους πολιτικούς κινδύνους», έγραψε ο Mark Haefele της UBS.

Τα εταιρικά αποτελέσματα

Σε επίπεδο τίτλων, η Netflix σημείωσε κέρδη 5% αφού είπε ότι έχασε μόνο 970.000 συνδρομητές το δεύτερο τρίμηνο, λιγότερους από τα 2 εκατομμύρια που είχε προβλέψει προηγουμένως. Τα κέρδη ανά μετοχή ήταν επίσης πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών.Από την άλλη, η Baker Hughes σημείωσε πτώση 7% μετά τα απογοητευτικά κέρδη δεύτερου τριμήνου. Η εταιρεία υπηρεσιών πετρελαιοειδών ανέφερε κέρδη 11 σεντς ανά μετοχή, τα μισά από αυτά που περίμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με τη Refinitiv.Άνω του 6% ήταν και η πτώση στην Biogen, παρά το γεγονός ότι ανέφερε καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα. Η εταιρεία όμως προειδοποίησε ότι τα έσοδά της θα μπορούσαν να πληγούν από τον αυξανόμενο ανταγωνισμό των γενόσημων.Μέχρι στιγμής, περίπου το 12% των εταιρειών του S&P 500 έχουν αναφέρει κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο. Από αυτές τις εταιρείες, περίπου το 69% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]