Ξεπέρασε τα 23.000 δολάρια το Bitcoin, πρώτη φορά μετά από περισσότερο από ένα μήνα, καθώς οι εκτιμήσεις για μια λιγότερο επιθετική αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ οδήγησαν σε ράλι ανακούφισης τα κρυπτονομίσματα.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο άγγιξε και τα 23.800 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 8% σε 24 ώρες και διαπραγματεύεται σε επίπεδα που είχαν να παρατηρηθούν από τα μέσα Ιουνίου,σύμφωνα με τα στοιχεία της Coin Metrics. Ωστόσο το Bitcoin έχει χάσει περίπου το 50% από την αρχή του 2021.

Διαβάστε επίσης: Crypto: Εξαπατούν νέους τάζοντας γρήγορα κέρδη

Σταθεροποιείται το Bitcoin

«Αυτό δεν είναι απαραίτητα το τέλος της bear market για τα κρυπτονομίσματα, αλλά ένα ράλι ανακούφισης για το Bitcoin, που έχει καθυστερήσει εδώ και καιρό», σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος του κρυπτοδανειστή Nexo, Αντόν Τρενχέβ.«Το Bitcoin αρχίζει να στέκεται στα πόδια του,  μετά από έναν ασταθή μήνα και η επόμενη εβδομάδα θα είναι κατατοπιστική» πρόσθεσε.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να αυξήσει και πάλι τα επιτόκια στην επόμενη συνεδρίαση πολιτικής της, αλλά οι οικονομολόγοι προβλέπουν μια λιγότερο επιθετική αύξηση αυτή τη φορά κατά 75 μονάδες βάσης αντί για 100.

Ένα ράλι πέραν των 22.700 δολαρίων σημαίνει ότι το κρυπτονόμισμα έχει πλέον ανακτήσει τον κινητό μέσο όρο των 200 εβδομάδων, θέτοντας τις τεχνικές βάσεις για την «αντιστροφή της τάσης», όπως εξηγεί ο αναλυτής της αγοράς κρυπτογράφησης στο ιαπωνικό ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Bitbank, Γιούγα Χασεγκάουα

«Η αγορά χρειάζεται μερικά στοιχεία ακόμα για να βεβαιωθεί ότι η Fed δεν θα είναι τόσο επιθετική στην αύξηση των επιτοκίων» συνέχισε «Παρ’ όλα αυτά, οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές για το Bitcoin είναι ανοδικές και θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και τα 29 χιλιάδες δολάρια αυτή την εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, οι traders εκτιμούν ότι τα χειρότερα της έντονης μετάδοσης της αγοράς που προκλήθηκε από τα προβλήματα ρευστότητας σε  μεγάλες εταιρείες κρυπτογράφησης έχουν πιθανότατα υποχωρήσει.

To ether σημείωσε άνοδο άνω του 1% στα 1.543,76 δολάρια. Το δεύτερο μεγαλύτερο token έχει αυξηθεί περισσότερο από 40% τις τελευταίες επτά ημέρες, τροφοδοτούμενο από την αισιοδοξία για την πολυαναμενόμενη αναβάθμιση του δικτύου του, γνωστή ως “Merge”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto