Αξιοποιώντας τις συλλογικές διαδικασίες όπως είναι η γενική συνέλευση, η ναυτιλιακή κοινότητα ενωμένη, έδωσε χθες την εξουσιοδότηση στην πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κα. Μελίνα Τραυλού να συνυπογράψει με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις αναγκαίες τροποποιήσεις και προσαρμογές στο ισχύον συνυποσχετικό Οικειοθελούς προσφοράς της ελληνικής ναυτιλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γενική συνέλευση της ΕΕΕ που πραγματοποιήθηκε χθες εξουσιοδότησε την κα. Τραυλού σε ποσοστό υψηλότερο του 85% της συνολικής χωρητικότητας του ελληνόκτητου στόλου, να υπογράψει τις τροποποιήσεις του συνυποσχετικού οικειοθελούς προσφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας που ισχύει από το 2019.

Διαβάστε επίσης: Μελίνα Τραυλού: Θα συνεχίσουμε να συν–ενώνουμε για το κοινό καλό, ναυτιλία, κοινωνία και Πολιτεία!

Οι τροποποιήσεις προβλέπουν την αύξηση του ελάχιστου συνολικού ετήσιου ποσού της Νέας Οικειοθελούς Παροχής, από τα 40 εκατ. στα 60 εκατ. ετησίως και την μείωση της φορολογίας για τα μερίσματα από ναυτιλιακές δραστηριότητες που εισάγονται την Ελλάδα, από 10% σε 5%. Επίσης ανάλογη πρόβλεψη ισχύει και για τα κέρδη από πώληση μετοχών πλοιοκτητριών εταιρειών ή εταιρειών χαρτοφυλακίου πλοιοκτητριών εταιρειών (holding companies), τα οποία εισάγονται στην Ελλάδα.

Τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το νέο συνυποσχετικό εφόσον οι εκπροσωπούμενοι από την κα. Τραυλού αντιπροσωπεύουν ποσοστό χωρητικότητας πάνω από το 66% της συνολικής, τότε η δέσμευση που προκύπτει από τις τροποποιήσεις του συνυποσχετικού θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας, δηλαδή στο 15% περίπου, που δεν έχει δώσει ακόμη την εκπροσώπηση του, όπως προκύπτει από τη χθεσινή γενική συνέλευση της ΕΕΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά