Ένα νεότευκτο πλοίο προστέθηκε στον στόλο της «Neptune Lines», συμφερόντων της Μελίνας Τραυλού, η καθέλκυση του οποίου έγινε στη Ριέκα, παρουσία του πρωθυπουργού της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς και του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

Το μήκους 200 μέτρων «Neptune Barcelona» έχει τη δυνατότητα μεταφοράς έως και 7.000 οχημάτων, σε 13 καταστρώματα έκτασης 58.000 τετραγωνικών μέτρων.

Κατά την την τελετή παραλαβής του πλοίου ο Κροάτης πρωθυπουργός τόνισε ότι η ολοκλήρωση του έργου ήταν ένα σήμα για την ανθεκτική ναυπηγική παραγωγή της χώρας, προσθέτοντας ότι το πλοίο ολοκληρώθηκε σε απαιτητικές συνθήκες.

Διαβάστε επίσης: Μελίνα Τραυλού: H ναυτιλία στρατηγικός εταίρος των κρατών

Από την πλευρά της η Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Neptune Lines και Neptune Dry και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συνεργασία που επετεύχθη σε αυτό το έργο.

«Είμαι ευγνώμων και υπερήφανη που καλωσορίζω τη “NEPTUNE BARCELONA” στην οικογένειά μας. Το όνομά της είναι σύμβολο της ιστορίας της Neptune, αλλά και της συνέπειάς μας στην οικοδόμηση αποτελεσματικών συνεργασιών ζωής», σημείωσε η κ. Τραυλού, προσθέτοντας πως ήταν ιδιαίτερα συγκινητική η ονοματοδοσία από την κόρη της, Μαριάνα.

Τέλος, ο κ. Πλακιωτάκης, δήλωσε ότι ο ευρωπαϊκός ναυπηγικός τομέας δείχνει σημάδια ανάκαμψης και ότι είναι δυνατή η κατασκευή πλοίων RO-RO υψηλής ποιότητας και κρουαζιερόπλοιων πολυτελείας στη Γηραιά Ήπειρο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα