Παρά το θετικό momentum των ημερών, απόρροια της αισιοδοξίας στη Wall Street πως η Fed θα σταματήσει να κινείται απειλητικά ως προς τα επιτόκιά της, το Χρηματιστήριο Αθηνών κινήθηκε με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα, και αδυνατώντας να συντηρήσει τα πρωινά κέρδη έκλεισε κάπου στα μισά της διαδρομής.

Ο Γενικός Δείκτης

Ωστόσο, χωρίς να παράγονται ασφαλή συμπεράσματα ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να κατοχυρώσει το επίπεδο των 805-807 μονάδων, το οποίο φάνηκε ιδιαίτερα ανθεκτικό στις τελευταίες ημέρες, διατηρώντας παράλληλα και τη μεσοπρόθεσμη ανοδικότητα που οριοθετείται από την περιοχή των 770 μονάδων, που θεωρείται και ζώνη υποδοχής όσο ο Δείκτης δεν κατοχυρώνει τις 840. Η στήριξη σε περίπτωση πισωγυρίσματος είναι οι 802.

Οι τράπεζες

Πρωταγωνιστής στη χθεσινή συνεδρίαση ήταν σαφώς και για άλλη μια φορά οι τραπεζικές μετοχές, τόσο από άποψη προσήμων όσο και τζίρου, απορροφώντας περίπου το 30% του συνολικού. Ο Δείκτης Τραπεζών υπεραπέδωσε της λοιπής αγοράς, τιμώντας προς το παρόν και τις 440 μονάδες που συνιστούν το κάτω όριο της τάσης. Η κατοχύρωση των 460 θα μπορούσε να μεταφρασθεί ως έναρξη νέου βραχυπρόθεσμου ανοδικού κομματιού, ωστόσο η προαναφερθείσα χαμηλή συν/κή δραστηριότητα λειτουργεί ανασταλτικά. Κάτω από τις 440 μονάδες, ο Δείκτης εισέρχεται σε ζώνη υπερπώλησης με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η αγορά ομολόγων

Στα εισηγμένα εταιρικά, παρατηρούμε εδώ και καιρό την -άδικη, σε χρηματοοικονομικούς όρους- πτωτική συμπεριφορά της τιμής πολλών αξιόλογων εκδόσεων, με κραυγαλέα παραδείγματα αυτά της ΕΛΧΑ, ΜΟΗ και ΟΠΑΠ, που κινούνται υπό το άρτιο, με τους επενδυτές να παραακρίβυναν το premium κινδύνου, καθώς οι εκδότες μάλλον δύσκολα θα αντιμετώπιζαν πρόβλημα φερεγγυότητας. Έτσι, οι αποδόσεις για τόσο “ασφαλείς” επιλογές θεωρούνται αξιοπρεπέστατες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News