Μετά από έναν ανοδικό Ιούλιο, οι αγορές μπαίνουν από Δευτέρα στον μήνα των διακοπών. Παραδοσιακά ο Αύγουστος είναι ο μήνας της θερινής ραστώνης, με τις κεφαλαιαγορές να κινούνται υποτονικά, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαβλέπουν φέτος μια άλλη… πραγματικότητα.

Τα χρηματιστήρια έχουν επιδείξει μέχρι στιγμής ανθεκτικότητα στα νέα της τεχνικής ύφεσης και των επιθετικών αυξήσεων επιτοκίων από τη Fed, με τη Morgan Stanley, να προτείνει ένα «κυνήγι θησαυρού» στα αμερικάνικα χρηματιστήρια. «Σε αυτό το περιβάλλον δεν θέλετε να κατέχετε αμυντικές μετοχές που πάνε ήδη καλά, θέλετε να αρχίσετε να αγοράζετε όσες έχουν βυθιστεί μέχρι σήμερα», αναφέρει ο αναλυτής Άντριου Σλάιμον της Morgan Stanley.

Διαβάστε επίσης – Διεθνείς αγορές: Ο καλύτερος μήνας από το 2020 ο Ιούλιος

Ο Σλάιμον θεωρεί ότι η έκρηξη των τιμών έχει επιβαρύνει το αίσθημα των καταναλωτών, κι αυτό είναι μια καλή ευκαιρία για να ξεκινήσουν οι επενδυτές να ποντάρουν σε μετοχές που έχουν βυθιστεί τους τελευταίους μήνες. Το ενδιαφέρον του εστιάζει κυρίως σε μετοχές εταιρειών με καταναλωτικά προϊόντα, οι οποίες έχουν χάσει το 26% των κερδών τους μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

Τομείς που αφορούν την επίπλωση, είδη για το σπίτι ή την κατασκευή κατοικιών μπορούν να καταγράψουν ράλι, στην περίπτωση που η οικονομία αποφύγει την ύφεση, αναφέρει αν και δεν κατονομάζει ποιες θεωρεί ότι θα έχουν ανάκαμψη.

Διαβάστε επίσης: Χορός δισεκατομμυρίων για τις Big Oil 

Οι ειδήσεις της εβδομάδας

Από την Caterpillar έως την Amgen , δεκάδες μεγάλες εταιρείες αναμένεται να ανακοινώσουν τα κέρδη τους την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο σημαντικός καταλύτης αναμένεται να αναδειχθεί η έκθεση για τις θέσεις εργασίας της Παρασκευής.

Αν και οι μηνιαίες αναφορές απασχόλησης είναι πάντα σημαντικές, αυτές που θα ακολουθήσουν έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ κατέστησε σαφές στην ενημέρωση τύπου την Τετάρτη ότι η απόφαση της Fed για τα επιτόκια του Σεπτεμβρίου θα εξαρτηθεί από τα οικονομικά δεδομένα.

Οι μετοχές σημείωσαν ράλι την περασμένη εβδομάδα , λαμβάνοντας ώθηση από τις καλύτερες από τις αναμενόμενες αναφορές κερδών και την άποψη ότι η Federal Reserve μπορεί τελικά να μην  ακολουθήσει την ίδια επιθετική πολιτική όσον αφορά τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες έκλεισαν τον Ιούλιο με την καλύτερη μηνιαία επίδοσή τους του έτους και οι S&P 500 και Dow σημείωσαν τους καλύτερους μήνες τους από τον Νοέμβριο του 2020. Η άνοδος 12,3% του Nasdaq ήταν η καλύτερη μηνιαία επίδοσή του από τον Απρίλιο του 2020.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές