Ιστορική χαρακτηρίζεται η ανάδειξη της Δωροθέας Ιωάννου στη θέση της διευθύνουσας συμβούλου στο American P&I Club. Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα επικεφαλής σε ναυτασφαλιστικό οργανισμό – P&I Club

Η κ. Ιωάννου ανέλαβε τα καθήκοντά της από την 1η Αυγούστου με την αποχώρηση του Joe Hughes μετά από 27 χρόνια  στο «τιμόνι» του American P&I Club.

Όπως αναφέρει ο Οργανισμός «αξίζει ιδιαίτερα να σημειωθεί ότι η Δωροθέα θα είναι η πρώτη γυναίκα Διευθύνουσα Σύμβουλος εταιρείας διαχείρισης συλλόγων International Group στα 167 χρόνια από την ίδρυση των πρώτων αμοιβαίων εταιρειών του σημερινού Ομίλου. Το συμβούλιο είναι υπερήφανο που συμμετείχε στη δημιουργία ιστορίας».

Διαβάστε επίσης: Η τεχνολογική καινοτομία καταλύτης μετασχηματισμού της ναυτιλίας

Σε δήλωσή της η Δωροθέα Ιωάννου εξέφρασε τον ενθουσιασμό της. «Ως γυναίκα κουβαλώ μαζί μου την ευθύνη και την σημασία όχι μόνο για τον οργανισμό μας, αλλά και ως πρώτη γυναίκα  στον κλάδο P&I, για τις ναυτιλιακές ασφαλίσεις γενικότερα και ως ελληνικής καταγωγής για τον κλάδο της ελληνικής ναυτιλίας».

«Ήμουν πάντα περήφανη που συνεργάστηκα με την SCB, την American Club και την EOM και την ομάδα ταλαντούχων επαγγελματιών σε όλο τον κόσμο με τους οποίους έχω περάσει τα τελευταία 17 χρόνια. Ήμουν ιδιαίτερα προνομιούχος από την καθοδήγηση του Joe και του Vince και ανυπομονώ να αξιοποιήσω τα επιτεύγματα του παρελθόντος για να δημιουργήσω ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία στο μέλλον», πρόσθεσε.

Το βιογραφικό

Η Δωροθέα Ιωάννου γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Κατάγεται από το χωριό Πέρα της Ορεινής Λευκωσίας στην Κύπρο.

Είναι δικηγόρος, και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης. Το 2005 ξεκίνησε τη συνεργασία της με την SCB (Hellas) Inc., στο Γραφείο του Πειραιά της διαχειρίστριας εταιρίας του Club το 2005 και έγινε Deputy Claims Manager το 2008.

Τον Δεκέμβριο του 2009 έγινε Claims Manager και διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος (Managing Director) του γραφείου του Πειραιά. Αργότερα ανέλαβε τον ρόλο του Διευθυντή Ανάπτυξης (Business Development Director) για  Ευρώπη / Μέση Ανατολή / Αφρική και αμέσως μετά την συνολική ευθύνη και αρμοδιότητα στην παγκόσμια ανάπτυξη του Club.

Το 2017 τιμήθηκε στο Λονδίνο με το Next Generation Shipping Lloyd’s List Awards.

Το 2018 ανέλαβε τη θέση του chief commercial officer στο American P&I Club και όλες τις επιχειρήσεις που έχει υπό την ευθύνη του

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα