Ισχυρά κέρδη σημείωσαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, καθώς οι γεωπολιτικές ανησυχίες για τις σχέσεις Κίνας – ΗΠΑ δείχνουν να αποκλιμακώνονται, ενώ σημαντική ήταν η ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε με άνοδο 1,45%, με τον Hang Seng Tech να κλείνει στο +2,21%. Η Alibaba κέρδισ περίπου 4%, πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. Ο κινεζικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου ενδεχομένως να ανακοινώσει μείωση εσόδων, αλλά αναμένεται να βελτιωθούν στο μέλλον. Οι μετοχές της Meituan επίσης σημείωσαν άνοδο περίπου 2,65%, ενώ η JD.com κέρδισε 4,46%.

Οι γεωπολιτικές εντάσεις

Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας ενισχύθηκαν ήπια. Ο Shanghai Composite πρόσθεσε 0,15% και ο Shenzhen Component έκλεισε οριακά υψηλότερα. «Ιστορικά, οι αγορές τείνουν να προχωρούν αρκετά γρήγορα λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων, αλλά βλέπουμε τους ασιατικούς δείκτες να έχουν ήδη αρχίσει να ανακάμπτουν αρκετά έντονα», δήλωσε ο Vey-Sern Ling, διευθύνων σύμβουλος της UBP.

Παρά τους γεωπολιτικούς κινδύνους, την μείωση των ανησυχιών για την οικονομία στις ΗΠΑ και τις πιθανές εξάρσεις του Covid, υπάρχουν πολλοί καταλύτες στην αγορά της Κίνας, πρόσθεσε ο Ling. Ανέφερε τον καλά ελεγχόμενο πληθωρισμό και την πιθανή ανάκαμψη της κατανάλωσης ως παραδείγματα.

Σε άλλες αγορές στην Ασία, ο Ιαπωνικός Nikkei 225 ενισχύθηκε 0,56%, ενώ ο δείκτης Topix παρέμεινε σταθερός. Ο Kospi στη Νότια Κορέα κέρδισε 0,28% και ο Kosdaq ενισχύθηκε 1,15%.

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, DBS, η μεγαλύτερη τράπεζα της Σιγκαπούρης, ανέφερε καθαρά κέρδη 1,82 δισεκατομμυρίων δολαρίων Σιγκαπούρης, το δεύτερο υψηλότερο στην ιστορία. Οι μετοχές της τράπεζας σημείωσαν πτώση 0,93%, ενώ ο ευρύτερος δείκτης σημείωσε άνοδο 0,15%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές