Σε μίνι ράλι έχει επιδοθεί σήμερα η αγορά των crypto, καθώς τα ψηφιακά νομίσματα, όπως και οι περισσότερες διεθνείς αγορές, πήραν ώθηση από τα θετικά στοιχεία για την αμερικανική απασχόληση που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή. Η ρόδινη εικόνα της έκθεσης για την αμερικανική απασχόληση απομάκρυνε τους φόβους για ανώμαλη προσγείωση της αμερικανικής οικονομίας λόγω της επιθετικής επιτάχυνσης της τροχιάς αύξησης των επιτοκίων από την Federal Reserve. Και αυτό αποτυπώνεται σήμερα στις διεθνείς αγορές, αλλά και στην πορεία των κρυπτονομισμάτων.

Το κυριότερο ψηφιακό νόμισμα, το Bitcoin, ανεβαίνει κατά πάνω από 4%, ξεπερνώντας το όριο των 24.000 δολαρίων, ενώ το Ether διεύρυνε τα αρχικά κέρδη του, με άνοδο κατά σχεδόν 5,30% στα 1.789 δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Η εποχή της Μεγάλης Ενόχλησης φτάνει για τους επενδυτές

Σε ανάλογο ρυθμό και τα λεγόμενα altcoins, με το SOL της Solana, το DOT της Polkadot και το AVAX της Avalanche να κερδίζουν πάνω από 3%.

Αναλυτές σχολιάζουν πως το Bitcoin έχει πλέον βάλει στο στόχαστρο του το «μαξιλάρι» των 25.000 δολαρίων, μετά και τις ανοδικές τάσεις της περασμένης εβδομάδας που ανέκοψαν το καθοδικό σερί των προηγούμενων μηνών.

Η παρατεταμένη bear market έχει κοστίσει σημαντικά και στην αγορά των crypto με το Bitcoin να χάνει πάνω από το 47% της αξίας του από τις αρχές της χρονιάς και να βρίσκεται περίπου 65% χαμηλότερα από το ιστορικό υψηλό των 68.991 δολαρίων που κατέγραψε τον Νοέμβριο του 2021.

Πάντως, οι αγορές ευρύτερα θα περιμένουν και τα αποτελέσματα που θα δημοσιευτούν την Τετάρτη από το μέτωπο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, για να αντλήσουν καλύτερα συμπεράσματα για το πώς θα κινηθεί η Fed από τον ερχόμενο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News