Κάτω από το όριο των 20.000 δολαρίων υποχώρησε σήμερα η τιμή του Bitcoin, αντανακλώντας το sell off που βίωσαν οι αγορές διεθνώς μετά το μήνυμα του Τζερόμ Πάουελ από το Τζάκσον Χολ περί συνέχισης του δυναμικού ρυθμού αύξησης των επιτοκίων από την Federal Reserve.

To κυριότερο κρυπτονόμισμα του κλάδου υποχωρεί κατά 1,51% στα 19.904 δολάρια, χάνοντας ουσιαστικά πάνω από 300 δολάρια μέσα σε μια μέρα.

Διαβάστε επίσης: Ο πληθωρισμός ενδεχομένως επιβραδύνθηκε τον Ιούλιο, αλλά όχι αρκετά για να προκαλέσει νέο «bull run» στην αγορά crypto

Συνολικά οι απώλειες του από το υψηλό της χρονιάς, στα 48.234 δολάρια που κατέγραψε στις 28 Μαρτίου, αγγίζουν το 58,7%.

Ανάλογη εικόνα και στα υπόλοιπα γνωστά κρυπτονομίσματα. Ενδεικτικά το Ether χάνει 2,76% στα 1.467 δολάρια.

Ελεύθερη πτώση των αγορών 

Την Παρασκευή η Wall Street έκλεισε με σημαντικές απώλειες, άνω του 3% για όλους τους δείκτες, ενώ στο «κόκκινο» βρέθηκαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η πτώση στα χρηματιστήρια όπως και στα assets υψηλότερου ρίσκου ήρθε στον απόηχο της ομιλίας Πάουελ στο οικονομικό συμπόσιο της Fed, που μόνο μέσα σε λίγα λεπτά κατάφερε με τις δηλώσεις του να προκαλέσει ένα… τσουνάμι, ξεκαθαρίζοντας πως η Fed δεν πρόκειται να χαλαρώσει τον ρυθμό της παραμένοντας εστιασμένη στην τεράστια ανάγκη να περιορίσει τον πληθωρισμό.

Επίσης, ο επικεφαλής της Federal Reserve προειδοποίησε την αμερικανική οικονομία (και ουσιαστικά όχι μόνο) πως έρχονται «επώδυνες» μέρες, καθώς η αγορά αναπόφευκτα θα πληρώσει το τίμημα της σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής, σε ένα διάστημα που ο πόλεμος και η ενεργειακή κρίση έχουν «στριμώξει» επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News