Επιφυλακτικά ανοδικά, με πολύ χαμηλό τζίρο, κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο λαμβάνει θετικές επιρροές από τις διεθνείς αγορές, αλλά όχι αρκετές ώστε να ξαναβρεθεί σε επαφή με τις 850 μονάδες.

Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,54% στις 837,89 μονάδες, με τον τζίρο να είναι μόλις στα 3 εκατ. ευρώ.

Η αγορά

Η αγορά δεν μπορεί να ξεφύγει από το τούνελ του χαμηλού τζίρου, επιβεβαιώνοντας την επιφυλακτικότητα πολλών χαρτοφυλακίων να προσθέσουν κίνδυνο σε μια δύσκολη χρονική στιγμή κατά την οποία η Federal Reserve αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα, ακόμη και στο μέτωπο της ισοτιμίας ευρώ – δολαρίου.

Όπως έχει επιβεβαιώσει πολλές φορές το ΧΑ, οι κινήσεις των χαρτοφυλακίων τόσο από τα αμερικανικά όσο και από τα βρετανικά τερματικά, επηρεάζονται από τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις.

Βέβαια, υπάρχει και η αντίθετη άποψη στην αγορά, που εκτιμά ότι το ΧΑ συσσωρεύει δυνάμεις για να αναμετρηθεί με τις 850 μονάδες και πάλι, μετά τις δύο αποτυχίες του να τις κρατήσει μέσα στο μήνα. Μια άποψη που δείχνει να χάνει τα ερείσματά της, αν αναλογιστεί κανείς ότι η αποστροφή στα ελληνικά assets αποτυπώνεται πιο γλαφυρά στην άνοδο της απόδοσης του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου στη ζώνη του 4,5%.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Quest κερδίζει 2,12%, με τις Alpha Bank, ΔΕΗ, Jumbo, Ελλάκτωρ και ΟΠΑΠ να ακολουθούν με σημαντική άνοδο.

Σε θετικά εδάφη είναι οι Λάμδα, Τιτάν, Μυτιληναίος, Eurobank, Εθνική, Πειραιώς, Βιοχάλκο, Coca Cola, ΕΛΧΑ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Motor Oil, ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ και Σαράντης, με την Aegean να είναι στο -1,40%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες