Μικρή ήταν τελικά η “ζημία” των πωλητών στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τους αγοραστές να εκμεταλλεύονται τη ρηχότητα και τον χαμηλό τζίρο προκειμένου να κρατήσουν τα επίπεδα των 830 μονάδων.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,34% στις 833,36 μονάδες, με τον τζίρο να μην ξεπερνά τα 27 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Wall Street: Αρνητική στάση αναμονής

Τα σενάρια για την πορεία των αγορών

Αν και έκανε ενδοσυνεδριακά μια “κοιλιά” φτάνοντας μέχρι και τις 827 μονάδες, οι αγοραστές επενέβησαν επιλεκτικά και βελτίωσαν τη συνολική εικόνα της αγοράς.  Η πολύ χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα σήμερα αποδόθηκε από αρκετούς αναλυτές στην αργία που υπάρχει στο Λονδίνο, καθώς δεν είναι λίγες οι εντολές που έρχονται από το Σίτι.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, όσο οδεύουμε προς το τελευταίο τρίμηνο του έτους, το ερώτημα είναι αν οι αγορές προσπαθήσουν να μαζέψουν μέρος των πολύ μεγάλων απωλειών του 2022 ή θα συντηρήσουν το πτωτικό τους ρυθμό. Στην περίπτωση του ΧΑ, όλα δείχνουν ότι οι αντοχές κρατούν στα τρέχοντα επίπεδα, ενώ δεν αποκλείεται να είναι η μοναδική αγορά που θα καταφέρει να καταγράψει κέρδη μέσα στο έτος.

Όπως επαναλαμβάνει η Trader24, σε μεσοπρόθεσμη ανάλυση, οι μετοχικές αγορές έχουν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, διότι το μίγμα υψηλού πληθωρισμού και αυξανόμενων επιτοκίων αναφοράς παραδοσιακά οδηγεί σε πιέσεις, ενώ προς το παρόν αντιμετωπίζουμε σοβαρά το σενάριο της ύφεσης, με τον στασιμοπληθωρισμό να απειλεί επικίνδυνα εάν δεν μεταβληθούν άρδην τα δεδομένα.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, οι πιέσεις εστίασαν κυρίως σε Λάμδα, Βιοχάλκο και Σαράντη, αλλά σημαντικές ήταν και οι απώλειες σε ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Coca Coca και Aegean. Πτωτικά έκλεισαν και οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Eurobank και ΕΥΔΑΠ. Από την άλλη, οι στηρίξεις ήρθαν από το +4,03% της Quest, αλλά και τις ΔΕΗ και Εθνική που σημείωσαν κέρδη 1,57% και 1,05% αντίστοιχα. Ανοδικά έκλεισαν οι Μυτιληναίος, ΑΔΗΕ, ΕΛΧΑ, ΟΛΠ, Jumbo, Alpha Bank, Τιτάν και Πειραιώς

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών