Λειτουργώντας ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ομίλου Matrix Pack και προσφέροντας εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες Debt & Capital Advisory σε θέματα sustainability financing, η Deloitte συνέβαλε στην επιτυχή άντληση συνολικών νέων κεφαλαίων ύψους 33 εκατ. ευρώ (15 εκατ. ευρώ μέσω ομολογιακού δανείου ισομερώς από τις τράπεζες Alpha Bank και Πειραιώς και 18 εκατ. ευρώ μέσω μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου (Convertible Bond) που καλύφθηκε από το fund “SouthBridge Europe Mezzanine II“).

Σκοπός των νέων κεφαλαίων είναι κυρίως η επιτάχυνση της ανάπτυξης του ομίλου, καθώς και η αύξηση της παραγωγής χάρτινων, βιοδιασπώμενων και φιλικών προς το περιβάλλον καλαμακίων και άλλων συσκευασιών μιας χρήσης, οι οποίες θα συμβάλλουν στη μείωση και τελική κατάργηση του πλαστικού από τις εφοδιαστικές αλυσίδες και τα νοικοκυριά.

Η συνεργασία μεταξύ της Matrix Pack και της Deloitte αποσκοπεί στην ενίσχυση της προσπάθειας ελληνικών δυναμικά εξελισσόμενων επιχειρήσεων να υλοποιούν ενέργειες και πρωτοβουλίες που βασίζονται στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ποια είναι η Matrix Pack

Η Matrix Pack ιδρύθηκε το 2008 και αποτελεί διεθνώς μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα της παραγωγής ειδών μίας χρήσης για την εστίαση.

Διαθέτοντας έξι υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής στην Ευρώπη, τροφοδοτεί με τα προϊόντα της 52 χώρες.

Στο πελατολόγιό  της συμπεριλαμβάνονται  εμβληματικοί πελάτες όπως, μεταξύ άλλων, McDonald’s, Burger King, Starbucks, Lidl, Pepsico και KFC.

Η Matrix Pack τα τελευταία χρόνια και παρά την πανδημική κρίση κατόρθωσε να πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις της τάξης των 30 εκατ. ευρώ σε μηχανολογικό εξοπλισμό και στη λειτουργία 2 νέων βιομηχανικών μονάδων στη Ριτσώνα Βοιωτίας, πλησίον των 2 υφιστάμενων μονάδων παραγωγής της, ανεβάζοντας τον αριθμό των εργοστασίων της στην Ελλάδα σε τέσσερα.

Έτσι, η ετήσια παραγωγική δυναμικότητα της Matrix Pack, μετά από επενδύσεις σε νέες γραμμές παραγωγής τα τελευταία έτη, αγγίζει πλέον τα 20 δισ. καλαμάκια το έτος.

Η χρηματοδότηση των επενδύσεων αυτών συντελέστηκε με ίδια διαθέσιμα, δανεισμό από ελληνικές τράπεζες καθώς και δανεισμό από το θεσμό  Venture Debt της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB).

Αποτέλεσμα των ανωτέρω ήταν η θεαματική αύξηση των αποτελεσμάτων της. Συγκεκριμένα το 2021 ο κύκλος εργασιών της Matrix Pack Α.Ε. ανήλθε σε 30,4 εκατ. ευρώ, έναντι 18,9 εκατ. ευρώ το 2020.

Τα EBITDA αυξήθηκε αντίστοιχα κατά 150% περίπου στα 4,5 εκατ. ευρώ, έναντι 1,8 εκατ. ευρώ το 2019.

Η Matrix Pack εκτιμά ότι οι πωλήσεις  κατά τη χρήση 2022 θα ανέλθουν σε  περίπου 50,0 εκατ. ευρώ και τα ΕΒΙΤDΑ σε περίπου 10 εκατ. ευρώ.

Εξαγορά στην Αγγλία

Παράλληλα, η εταιρεία, διεθνοποιώντας περισσότερο τις δραστηριότητες της, υλοποίησε πρόσφατα την εξαγορά της  “The Paper Straw Co”, η οποία διαθέτει παραγωγική μονάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και δυναμική παρουσία στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η εξαγορά, σε συνδυασμό με τη λειτουργία των εταιρειών του ομίλου σε Βουλγαρία και Ισπανία, αναμένεται να ενδυναμώσει περαιτέρω τη θέση του σε διεθνές επίπεδο.

Η Matrix Pack απασχολεί σήμερα 550 εργαζομένους καθώς η αναπτυξιακή της πορεία οδήγησε στον τριπλασιασμό του ανθρώπινου δυναμικού από τα τέλη του 2020.

Τα επόμενα βήματα της Matrix Pack αφορούν την επέκταση του δικτύου παραγωγής της, τη διεύρυνση του πελατολογίου της σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και τη συνέχιση της σημαντικής ενίσχυσης του τομέα R&D που σχετίζεται με την ανάπτυξη και παραγωγή νέων, καινοτόμων προϊόντων.

Δηλώσεις

Σε δήλωσή του σχετικά με την προσέλκυση των νέων επενδύσεων της Matrix Pack, o Διευθύνων Σύμβουλος της Deloitte Ελλάδος κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος επισήμανε:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι  συμβάλαμε σε αυτό το νέο μεγάλο ορόσημο της Matrix Pack. Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μία από τις πλέον καινοτόμες και ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες στον κόσμο που δραστηριοποιείται στην παραγωγή βιώσιμων ειδών μιας χρήσης.

Η επισφράγιση των νέων συμφωνιών διασφαλίζει τη συνέχιση της δυναμικής αναπτυξιακής πορείας του Ομίλου. Η συμμετοχή μας στην εξασφάλιση χρηματοδότησης από τους τραπεζικούς ομίλους Alpha Bank και Πειραιώς,  καθώς και στην άντληση mezzanine financing μέσω μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου από τη “SouthBridge Europe Mezzanine II”, αποδεικνύει ότι η Deloitte εστιάζει και  συνεισφέρει στην ανάπτυξη μικρομεσαίων, καινοτόμων και διεθνοποιημένων επιχειρήσεων, προωθώντας παράλληλα την πράσινη ανάπτυξη».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις