Η απανθρακοποίηση της ναυτιλίας και το θέμα των ανανεώσιμων καυσίμων ενόψει των νέων κανονισμών από τον ΙΜΟ και την ΕΕ, εξετάστηκε σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης με τον αρμόδιο υπουργό για θέματα ναυτιλίας της Μάλτας κ. Aaron Farrugia στο περιθώριο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Συνεδρίου «Malta Maritime Summit» στη Βαλέττα.

Ειδικότερα, οι δύο υπουργοί συζήτησαν θέματα που εξετάζονται εντός θεσμικών Οργάνων της ΕΕ και του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, με έμφαση στις αναληφθείσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας και των αναγκαίων προϋποθέσεων για την προώθηση της χρήσης ανανεώσιμων καυσίμων, προκειμένου να επιτευχθεί η σταδιακή απεξάρτηση της ναυτιλίας από τα ορυκτά καύσιμα.

Διαβάστε επίσης: ΕΕΕ: Οι νηογνώμονες να προωθήσουν ρεαλιστικές λύσεις για την απανθρακοποίηση

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της συνάντησης δόθηκε η ευκαιρία στις δύο πλευρές να ανταλλάξουν απόψεις επί των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ναυτιλία, ιδίως λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη συμφωνία των δύο πλευρών για συνέχιση του εξαιρετικά εποικοδομητικού πλαισίου ναυτιλιακής συνεργασίας τόσο σε πολιτικό όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο.

Αύριο ο κ. Πλακιωτάκης θα συμμετάσχει σε υπουργικό πάνελ στο πλαίσιο του Malta Maritime Summit.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία