Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s πιστεύει ότι η κερδοφορία των ναυτιλιακών εταιρειών έχει «πιάσει» κορυφή και για τον λόγο αυτό έσπευσε να υποβαθμίσει τις προοπτικές του κλάδου από σταθερές σε αρνητικές.

Η Moody’s εκτιμά ότι τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου είναι απίθανο να καταγράψουν και πάλι τους ναύλους που πέτυχαν νωρίτερα εντός του 2022.

Η ταχεία επιβράδυνση της ανάπτυξης στις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης εν μέσω του υψηλού πληθωρισμού και της εκτίναξης των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και μια πιο απαισιόδοξη προοπτική για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, ενέχουν κινδύνους για τον κλάδο της ναυτιλίας ανέφερε ο οίκος αξιολόγησης και εκτιμά ότι το 2023 τα λειτουργικά κέρδη του κλάδου θα πιεσθούν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά