Σε πτωτικά εδάφη έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, καθώς η επιφυλακτικότητα επικράτησε ενόψει των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, τα οποία αναμένονται μέσα στην ημέρα και τα οποία είναι πιθανό να διαμορφώσουν την επόμενη απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έχασε 1,13%, με τον τεχνολογικό κλάδο να χάνει 2,8%. Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία υποχώρησε 0,6% και ο δείκτης Topix διολίσθησε κατά 0,66%. Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 έχασε 0,57%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε οριακά υψηλότερα, ενώ ο Kosdaq σημείωσε πτώση 0,38%.

Οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα παραμένουν κλειστές λόγω αργίας, έτσι οι όγκοι συναλλαγών ήταν υποτονικοί.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, μετοχές της Samsung Electronics υποχώρησαν έως και 1,95%, καθώς ανακοίνωσε πτώση των λειτουργικών κερδών κατά 31,7% το τρίτο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο. Η ζήτηση για τσιπ έχει επιβραδυνθεί, με την αγορά να ανησυχεί για την τάση της εν λόγω αγοράς.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, οι καταναλωτικές δαπάνες στην Ιαπωνία υποχώρησαν κατά 1,7% τον Αύγουστο, συνεχίζοντας με πιο ισχυρό ρυθμό από το -1,4% τον Ιούλιο. Μάλιστα οι αναλυτές, για τον Αύγουστο ανέμεναν ότι οι δαπάνες θα αυξάνονταν κατά 0,2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές