Ο γνωστός στον κόσμο της ραπ, Κάνιε Γουέστ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει απασχολήσει την επικαιρότητα μεταξύ άλλων και για τα αντισημιτικά του σχόλια, συμφώνησε καταρχήν να αγοράσει την συντηρητική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Parler, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που διαχειρίζεται την εφαρμογή.

«Σε έναν κόσμο όπου οι συντηρητικές απόψεις θεωρούνται αμφιλεγόμενες, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε το δικαίωμα να εκφραζόμαστε ελεύθερα», είπε ο Γουέστ, σε δήλωση που δημοσίευσε η Parler. Οι οικονομικοί όροι της εξαγοράς δεν ανακοινώθηκαν.

Σύμφωνα με το CNBC, η εταιρεία είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι είχε συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 56 εκατομμυρίων δολαρίων, προερχόμενα από εξωτερικούς επενδυτές.

Διαβάστε ακόμα: Μια ζωή πέραν της οθόνης

Η περιουσία του Κάνιε Γουέστ

Σημειώνεται ότι ο… Ye, όπως πλέον συστήνεται στο κοινό του ο Κάνιε Γουέστ, έχει αποκλειστεί από το Twitter αλλά και το Instagram λόγω των αντισημιτικών σχολίων τα οποία είχε αναρτήσει τις τελευταίες εβδομάδες.

Αν αναρωτιέστε για το κατά πόσο ο Κάνιε Γουέστ μπορεί να προχωρήσει σε μία τέτοια εξαγορά αξίζει να σημειώσουμε ότι η περιουσία του υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα δύο δισεκατομμύρια δολάρια… περίπου.

Μεγάλο μέρος αυτής της περιουσίας προέρχεται από το brand παπουτσιών Yeezy και τη συνεργασία του με τα brands αθλητικής και νεανικής ένδυσης Gap και Adidas. Ωστόσο, τα ατοπήματα του ράπερ το τελευταίο διάστημα έχουν οδηγήσει σε επαναξιολόγηση των συνεργασιών αυτών.

Διαβάστε ακόμα: Μήπως είστε εθισμένοι στα social media; – 5 τρόποι να το καταλάβετε

Το παρελθόν του Parler

Το Parler είναι μία μόνο από τις πλατφόρμες ακροδεξιάς πολιτικής τοποθέτησης που ξεφύτρωσαν την εποχή της διακυβέρνησης Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μια προσπάθεια των συγκεκριμένων πολιτικών χώρων να ανεξαρτητοποιηθούν από τους τεχνολογικού κολοσσούς.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Parler ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2018, ενώ βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης στις Ηνωμένες Πολιτείες για το ρόλο που έπαιξε κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου 2021. Αυτός ο ρόλος ήταν η αιτία που μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Google και Amazon, έθεσαν το Parler εκτός των ηλεκτρονικών τους καταστημάτων διάθεσης εφαρμογών (app stores).

Τον Σεπτέμβριο, η Google προχώρησε σε αποκατάσταση της εφαρμογής στο Play Store, δηλώνοντας ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει σε αλλαγές σε ότι αφορά τον έλεγχο των αναρτήσεων. Η Apple επανάφερε την εφαρμογή στο App Store ακόμη νωρίτερα, τον Απρίλιο του 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως